Dacă ai ajuns în paradisul numit Cancun nu te limita doar la plaja superbă pe care o ai în fața ochilor, ci încearcă sa ieși din zona hotelieră pentru a descoperi cu adevărat peninsula. Această zonă a Mexicului este cu adevărat uimitoare ca și destinație de vacanță și asta pentru că există o paletă largă de activități care pot fi practicate sau locuri de vizitat, așa că dacă te-ai săturat de plajă ia-ți portofelul și hai să vizităm adevăratul Cancun.

 

  1. Pentru aproximativ 45 de dolari un microbus vă va lua din fata hotelului și vă va duce la cel mai popular tur și anume ruinele Chichén Itzá – un uriaș sit arheologic construit de către civilizația maya. Pe lângă piramida impresionantă aici veți putea sa vizitați și terenul pe care maiașii jucau jocul lor specific cu mingea în urma căruia o persoană era decapitată.

  1. Pentru aproximativ 100 de dolari de persoană veți putea vizita parcul de distracții X-Caret. În parcul întins pe 81 de hectare vă veți plimba o zi întreagă fără a reuși însă să îl parcurgeți în intregime. Ce trebuie neapărat să nu ratați sunt râurile subterane în care puteți înota pe parcursul a 3 canale care vă va duce prin peșteri și tuneluri cu peisaje spectaculoase. Tot în parc puteți explora traseele junglei si să admirați atât vegetația tropicală cât și țestoasele de mare, păsări tropicale, fluturi și acvariul Coral Reef. Pentru a vă încadra în atmosfera tradițională aici veți găsi expoziții de cai, dansuri tradiționale, ritualuri, tradiții si sate maiașe. In realitate întreg parcul este ca o scena de teatru iar actorii sunt chiar langă dumneavoastră imitând viața de zi cu zi a băștinașilor.

  1. În funcție de ghidul turistic ales acesta poate să vă intrume către un cenote, adică o peșteră în care se scurge apa formându-se un mic loc de înotat. Locul este ideal pentru scufundări dar și pentru privelistea incredibila, mai ales pentru că de la o adâncime atât de mare se poate observa cerul, locul fiind asemenea unei grote.

  1. La un preț nu foarte mare puteți ajunge si pe Isla Mujeres, un loc ideal pentru o zi de relaxare cu priveliști nemaivăzute. Pentru cei care nu au răbdare să stea la soare, pe insulă se practică diverse sporturi acvatice.

  1. Sub 30 de dolari veți plati pentru a ajunge la Ruinele maiașe de la Tulum. Ce este impresionant în acest loc, pe lângă istoria zonei, sunt panoramele Marii Caraibelor surprinse de pe stânci.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici