Vacanţele la munte sunt printre preferatele turiştilor an de an, fie că este vară sau iarnă. Cui nu îi place să aibă parte de o privelişte de vis în timp ce stă pe iarbă şi respiră aerul proaspăt de munte? Peisajele montane sunt printre cele mai relaxante şi încântă privirile şi celui mai pretenţios turist.

Şi cum ne plac munţii înalţi şi masivi care să ne uimească cu mărimea lor, ne-am gândit să îţi prezentăm care sunt printre cele mai înalte vârfuri din Europa. Poate într-o zi vei putea ajunge chiar şi tu să le vezi în realitate.

Mont Blanc în Franța – 4808 metri

Putem spune că se află în varful topului celor mai înalţi munţi din Europa. Localizarea acestui vârf este însă un subiect foarte discutat pentru că se află între Franţa regiunea Haute-Savoie şi Italia regiunea Valle d’Aosta.

Liskamm în Elveția – 4.527 metri

Acesta este cam al patrulea vârf din topul celor mai înalte din Europa şi se află în Alpii Walliser în Elvetia. Vârful cel mai înalt se află în est, iar cel mai mic în vest, distanţa fiind de 1 km între ele.

Cei mai inalti munti din Europa
Cei mai înalţi munţi din Europa

Weisshorn în Elveția – 4.506 metri

Acest vârf Weisshorn se află tot în Elvetia şi este clasificat pe locul cinci. Piscul său se află în forma unei piramide formate din trei muchii.

Matterhorn în Elveția – 4.478 metri

Pe locul şase în top, se află vârful Matterhorn tot din Elveţia. Se mai numeşte şi Mont Cervin şi ca localizare se află la graniţa dintre Elveţia şi Italia. Forma sa este ca a unei piramide abrupte şi înclinate. Se mai spune că acest vârf a fost imposibil de cucerit, de aceea este atât de popular.

Dufourspitze în Elvetia/Italia – 4.634 metri 

Acest vârf se află la graniţa dintre Elveţia şi Italia situat mai exact în Alpii Walliser.

Aceştia sunt doar o parte dintre munţii cei mai înalţi din Europa. În întreaga lume există mulţi munţi spectaculoşi care merită vizitaţi şi nu văzuţi doar din poze. Munţi ale căror vârfuri ajung şi până la 8000 m, cum ar fi muntele Everest din Nepal-China. Alţi munţi de aceeaşi înălţime remarcabilă se află tot în această regiune, cum ar fi Makalu sau Kangchenjunga.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici