Un smartwatch este un accesoriu în tendințe care, pe lângă faptul că ne arată cât este ora, ne trimite în egală măsură notificări. Un smartwatch ieftin ne ajută să ne urmărim activitatea fizică și multe altele. Descoperă care sunt criteriile de care trebuie să ții cont în alegerea unui smartwatch ieftin, pe care să nu cheltui mult, perfect pentru a-l lua în vacanță.

În fond, în vacanță nu poți avea grijă de lucrurile tale precum ai în viața cotidiană.

Veritabilă extensie a telefonului inteligent, un smartwatch face parte din acele gadgeturi care ne permit să profităm de o experiență multimedia unică. Constructorii rivalizează în ingeniozitate pentru a le propune utilizatorilor cel mai bun smartwatch la un preț excelent. Apple și Samsung dețin pentru moment monopolul ceasului inteligent însă alte mărci precum Honor sau Huawei au mari șanse să devină mai populare.

Vrei și tu să profiți de toate funcționalitățile oferite de un smartphone concentrate la încheietura mâinii tale? Printre zecile de modele existente în ziua de azi pe piață, trebuie să alegi ceasul inteligent în funcție de utilizare. Un sportiv va prefera un ceas inteligent capabil să măsoare performanțele sportive efectuate în timp ce un dependent de smartphone se va îndrepta spre un smartwatch care îi va oferi acces la toate notificările.

Dacă nu acorzi o atenție sporită design-ului și funcționalităților trebuie să știi că există o mulțime de modele din gama entry de smartwatch ieftin care vor face cu siguranță față.

Unii se vor îndrepta spre un ecran color cu ace indicatoare în timp ce alții vor prefera un ecran 100% digital. Ecranele LCD sunt cele mai populare. Ecranele pur digitale LED sau AMOLED, fie că sunt tactile sau nu, permit mai multe opțiuni.

Sistemul de operare

La fel ca și telefonele inteligente, ceasurile inteligente, fie ele si ieftine, funcționează datorită unui sistem de operare care le oferă o ergonomie și aplicații speciale. Produsele Apple sunt dotate cu un sistem specific, watch OS, compatibil cu iOS existent pe iPhone. De menționat este faptul că ceasurile inteligente Apple Watch pot fi folosite doar cu un smartphone marca Apple.

Google și-a creat propriul sistem de exploatare compatibil cu Android, Wear OS, folosit în special pentru Huawei și Fossil. Tizen OS este sistemul de operare care echipează ceasuri inteligente precum Samsung.

Un smartwatch dotat cu OS Android funcționează cu orice tip de smartphone.

Etanșeitatea ceasului este importantă și în vacanță

Un smartwatch etanș este ideal pentru a proteja componentele interne de apă și de umiditate. În funcție de gama aleasă, vei avea acces la nivele diferite de etanșeitate a normei IP. De la protecția împotriva ploii la imersiunea totală într-o piscină. Nu ezita să consulți fișa tehnică a produsului pentru mai multe informații. Dacă te hotărăști să cumperi un smartwatch ieftin, sub 70 lei, de exemplu, trebuie să știi că e aproape inposibil să găsești unul subacvatic. Însă, scopul nostru este să avem un smartwatch ieftin de care să ne folosim doar în vacanță, așa că ne putem mulțumi cu rezistența sa la apa și atât.

Rezistența la ploaie și la transpirație este suficientă pentru o utilizare zilnică sau limitată la practica sportului. Trebuie să știi că mențiunea etanș nu garantează neapărat posibilitatea de a scufunda în apă ceasul inteligent. Dacă vrei să practici o activitate acvatică trebuie să te asiguri de faptul că modelul dorit poate fi scufundat în apă datorită mențiunii de rezistentă la un anumit numar de atmosfere.

Autonomie de vacanță

Autonomia unui smartwatch poate varia de la câteva ore la câteva zile.  Autonomia indicată de constructor este testată în condiții optime de utilizare. Dacă o marcă se laudă cu 16 ore de autonomie poți împărți la doi această valoare dacă activezi funcția GPS.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici