Câștigând rapid o popularitate internațională ca fiind una dintre cele mai frumoase destinații de plajă din lume, națiunea insulară din Sri Lanka oferă o serie de peisaje, de la pădurile tropicale la plajele lungi cu nisip alb. Frumusețea naturală este accentuată de o istorie culturală care datează de mii de ani. Accesul la Sri Lanka este, de asemenea, mai ușor decât oricând, cu zboruri directe din mai multe centre europene ale companiilor aeriene europene, asiatice și arabe. Planificarea anticipată este o necesitate deoarece țara are două sezoane de monsoane, afectând diferite zone ale insulei la momente diferite. Stațiunile și plajele din vest și sud-vest ar trebui să fie evitate din mai până în septembrie, iar locațiile din est și nord au sezonul musonilor din octombrie până în februarie. Și dacă ați hotărât că Sri Lanka este destinația perfecta pentru o vacanță trebuie să alegeți și plajele pe care vă veți petrece timpul.

 

Plaja Nilaveli este o plajă largă, nisipoasă, căptușită cu palmieri și dotată cu bărci pentru pescuit. Situat în partea de nord-est a Sri Lanka, este la 30 de minute de mers cu mașina de orașul Trincomalee. Dacă izolarea Nilaveli nu este de ajuns, puteți lua o barcă la Insula Pigeon, la o jumătate de kilometru de pe coastă. Această insulă minunată are plaje calme, cu o navigație ușoară datorită propriului recif mic. Deși plaja din Nilaveli este mare, este populară atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Există salvatori la datorie și multe restaurante mici de-a lungul plajei, cele mai multe fiind specializate în fructe de mare. C Beyond este un luxos hotel de tip boutique cu vedere la plaja Nilaveli, lagună și ocean.

Kalkudah. Această plajă lungă este perfectă pentru înot și vânătoare. Surful este blând și zona de plajă este protejată de un recif (multe plaje din Sri Lanka au un surf foarte dur). Valurile sunt, de asemenea, superficială, permițându-vă să ieșiți în ocean pentru sute de metri. Nisipul este alb, strălucitor și moale, cu granule fine, iar plaja este căptușită cu copaci de nucă de cocos.

Golful Arugam este frumos, cu nisip alb strălucitor și apă albastră adâncă, devenind treptat verde cât mai aproape de țărm. Apa este foarte bună pentru surf, iar reputație aduce mulți vizitatori. Plaja curbată se simte cam ca o plajă hawaiană – zona din apropierea apei se înclină în jos și există o secțiune uscată, nisipoasă, apoi zone rugoase cu arbuști și o linie de copaci. Atracții din apropiere includ temple antice și Parcul Național Kumana, cunoscut pentru numeroasele specii de păsări care locuiesc sau migrează prin zonă.

Mirissa este cel mai mare port de pescuit de pe coasta de sud și se află chiar pe vârful sudic al insulei. Frumusețea și proximitatea sa față de Colombo (capitala) înseamnă că nu este greu accesibilă. Orașul se află pe un deal mic care se ridică în spatele plajei. Plaja Mirissa este în formă de săgeată, cu vârful săgeții prins în mare. Acest debarcader natural face surful calm și apa bună pentru înot. Plajele sunt de culoare albă strălucitoare, cu nisip moale și fin, iar apa este limpede.

Unawatuna și plaja sa sunt în apropiere de orașul colonial Galle, care este un oraș minunat pentru vizitarea obiectivelor turistice. Sri Lanka a fost o colonie atât din Portugalia cât și din Olanda (în momente diferite), și acesta a fost orașul principal al țării în acea perioadă. Zona este, de asemenea, o destinație pentru ecoturism având un mare recif de corali offshore.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici