România este o ţară care merită vizitată în fiecare an pentru ca are o mulţime de frumuseţi naturale, dar şi obiective turistice deosebite. Deşi întreaga Europa este plină de locuri pline de istorie şi monumente, nici România nu stă rău la acest capitol. De exemplu, castelele sunt unele dintre acele locuri unde orice iubitor de istorie şi-ar dori să ajungă.

Dacă încă nu ţi-ai stabilit traseul pentru vacanţa următoare, ar fi o idee să iei în plan să vizitezi castele din România. Ţi-am pregătit exemple de câteva castele frumoase pe care merită să le vizitezi oricând.

Cele mai frumoase castele din Romania
Cele mai frumoase castele din România

Castelul Peleş, Sinaia

Printre cele mai importante clădiri din România este chiar Castelul Peleş. Un castel impresionant care merită vizitat de fiecare dată când ai ocazia. Acesta a fost construit între anii 1873 și 1914 la iniţiativa regelui Carol I. În prezent acest castel găzduieşte Muzeul Naţional Peleş.

Castelul Bran, Braşov

Castelul Bran este situat la 30 km de Braşov şi este un adevărat monument istoric. Iniţial acest castel a fost construit drept o cetate militară de apărare. Odată cu intrarea în proprietatea Reginei Maria în anul 1920 acesta a fost transformat în reşedinţă regală. După anul 2000 acesta a fost revendicat de Arhiducele Dominic de Habsburg și de surorile sale.

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Acest castelul se mai numeşte şi Castelul Huniazilor şi este una dintre cele mai importante monumente arhitecturale gotice din ţară. Ioan de Hunedoara este cel care a ridicat castelul în secolul al XV-lea. În trecut acest castel a fost cea mai vestită proprietate a lui Ioan de Hunedoara, în prezent este vizitat ca un muzeu.

Castelul Cantacuzino, Buşteni

Acest castel din Buşteni are o mare valoare artistică, documentară şi istorică. Lucrările de construcţie au fost finalizate în anul 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino. Castelul are o colecţie de blazoane ale familiilor de boieri, dar şi picturi cu membrii ai familiei Cantacuzino din ramura munteană.

Cele mai frumoase castele din Romania
Cele mai frumoase castele din România

Castelul Banffy, Cluj

Unul dintre monumentele judeţului Cluj este chiar acest castel. În trecut, familia Banffy avea aici unul dintre cele mai frumoase parcuri ale domeniilor. Cel care a locuit aici a fost baronul Adam Bánffy care a fost pasionat de artă.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici