Arhipelagul Suediei de Vest este alcătuit din peste 8000 de insule, fiecare cu propriile sale oferte și atracții. Arhipelagul din Gothenburg și coasta Bohulsän sunt pline de păduri luxuriante, ape limpezi cristaline, țărmuri stâncoase, spații de cazare, restaurante și tot felul de festivaluri.

Cu atât de multe opțiuni, este dificil să alegi cel mai bun loc pentru vacanța ta. Așa că am realizat un top al celor mai frumoase insule din Suedia de Vest. Iată care sunt acestea:

  • Klädesholmen

Klädesholmen este una dintre cele mai pitorești insule din Suedia de Vest; imaginați-vă căsuțe roșii și albe, așezate lângă apa albastră și strălucitoare.

Pe vremuri, insula avea peste 30 de fabrici de prelucrare a heringului. Astăzi, acest număr a scăzut la cinci, dar totuși veți găsi un mic muzeu de hering, care sărbătorește această istorie a Klädesholmen.

Salt & Sill in Kladesholmen, Sweden

  • Stenungson

Micuța insulă Stenungson este situată în municipiul Stenungsund și găzduiește mai puțin de 300 de locuitori. Cu toate acestea, locul este superb și puteți găsi cu ușurință cazare și locuri în care să mâncați.

Stenungsbaden Yacht Club, West Sweden

  • Marstrand

Marstrand este o destinație preferată de foarte mulți turiști  care se îndreaptă spre Suedia de Vest, iar motivul este unul bine întemeiat. Această insulă pe care nu există mașini este conectată la continent printr-un feribot rapid de două minute și găzduiește magazine fabuloase, cetatea Carlsten și peisaje pitorești, numai bune pentru drumeții.

Lund University ~ Followlink to discover what it's like to live and study in Lund, Sweden. Charming little town, the 'Oxford' of Sweden and home to the biggest university in the country.

  • Tjörn

A șasea cea mai mare insulă din Suedia, Tjörn găzduiește atât una dintre cele mai mari competiții de navigație din Suedia, Tjörn Runt, cât și un muzeu uimitor de pictură în acuarelă care exemplifică peisajele uimitoare ale lui Tjörn.

De asemenea, atunci când sunteți pe Tjörn, asigurați-vă că profitați de natura minunată, fie că este vorba de drumeții, navigație, caiac sau ciclism!

10 Best Islands to Visit in West Sweden

  • Styrsö

Aflată în sudul arhipelagului  Gothenburg, Styrsö găzduiește aproximativ 1400 de persoane, un oficiu poștal și mici magazine, cafenele, pensiuni și restaurante.

Pe Styrsö puteți să faceți o plimbare până la Stora Ros, punctul cel mai înalt al insulei. De acolo, într-o zi senină, puteți vedea toate insulele din jur și satele colorate de mai jos.

Styrso - Gothenburg Archipelago, Sweden

  • Käringön

Aflată la o scurtă plimbare cu feribotul de la Orust, această insulă fără mașini este locuită de peste 400 de ani și are o zonă turistică bine dezvoltată. Insula se mândrește cu trasee de drumeții, locuri de înot și chiar zone separate de plajă pentru bărbați sau femei.

În timpul verii, Käringön este punctul de plecare pentru serviciul de feribot în jurul întregului arhipelag.

Gullholmen, Sweden

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici