Bucovina este o regiune istorică din nord României. Un loc cu o încărcătură istorică deosebită, teritoriul Bucovinei a facut parte în trecut din Principatul Moldovei iar în anul 1774 a fost anexat de către Imperiul Habsburgic. Denumirea de Bucovina a început să fie aceasta exact după această anexare.

Un loc care a dat totodată şi multe personalităţi ale literaturii româneşti, dar şi o destinaţie de vacanţă pe care merită să o pui pe lista ta. De aceea mai jos poţi să vezi care sunt cele mai interesante locuri din Bucovina pe care trebuie sa le vizitezi.

Cele mai frumoase locuri din Bucovina
Cele mai frumoase locuri din Bucovina

Cetatea de Scaun a Sucevei

În reşedinţa de judeţ se află grandioasa Cetate de Scaun. Aceasta a fost ridicată de Petru I Muşat pentru a fi reşedinţă voievodală. Ulterior Ştefan cel Mare a dorit ca cetatea să fie un bun loc de apărare de atacurile turcilor sau a altori inamici ai Moldovei. Dacă urcaţi sus pe cetate veţi putea vedea dealurile line ale Sucevei.

Casa Memorială Ciprian Porumbescu

Dacă tot ajungi în Bucovina nu ezita să ajungi şi în acest loc foarte emoţionant. Casa Memorială se află în satul Ciprian Porumbescu, fost sat Stupca, locul unde a copilări şi a trăit compozitorul Ciprian Porumbescu. Tot în acest sat puteţi trece pe la cimitir pentru a vedea mormântul lui, dar şi Muzeul Ciprin Porumbescu.

Cele mai frumoase locuri din Bucovina
Cele mai frumoase locuri din Bucovina

Mănăstirea Voroneţ

Celebra mănăstire din întreaga lume pentru culoarea ei albastră fascinantă care se află la câţiva km de oraşul Gura Humorului. Aceasta datează din anul 1488. Un loc perfect pentru meditaţie şi reculegere.

Mănăstirea Putna

Un lăcaş ortodox, o mănăstire foarte importantă pentru centrele religioase şi culturale ale ţării. Aici s-au copiat manuscrie importante. În curtea mănăstirii poţi vizita şi un muzeu. Mănăstirea Putna se află la 33 km de oraşul Rădăuţi.

Cele mai frumoase locuri din Bucovina
Cele mai frumoase locuri din Bucovina

Salina Cacica

În localitatea cu acelaşi nume se află Salina Cacica, o exploatare miniera a sării din judeţul Suceava. Aici concentraţia sării este de 84%, acesta având şi impurtăţi cum ar fi de argilă. Unele cercetări arheologic de acum 60 de ani au constatat faptul că aici a exista una dintre cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din Europa.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici