Judetul Cluj se află în parte de vest a României, înfiinţat în anul 1968 în urma unei reorganizări teritoriale. Trebuie să mai ştii despre Cluj că se află într-o zonă de munte şi de podiş, aici poţi veni să vizitezi munţii Apuseni.

Clujul este un loc minunat care merită vizitat de orice turist, mai ales de cei români. Aici poţi găsi multe tradiţii, peisaje fascinante şi oameni amabili. Vrei să vizitezi Clujul, dar nu ştii ce anume poţi să vezi aici? Ţi-am pregătit cele mai frumoase locuri din Cluj pe care nu trebuie să le ignori dacă ajungi pe aici.

Piaţa Unirii

Chiar în centrul oraşului Cluj vei putea să treci prin Piaţa Unirii. Aici se găsesc diferite muzee de artă, dar şi case şi palate construite în stiluri precum cel baroc şi renascentist.

Parcul Central

Parcul are o istorie de peste 180 de ani şi are statuile lui George Coşbuc şi Liviu Rebreanu. Un parc fascinant unde anul se ţin diverse festivaluri.

Grădina Botanică

Una dintre cele mai frumoase dar şi rare grădini botanice din Europa se găseşte în Cluj. Aici se găsesc foarte multe specii de plante aduse de pe tot continentul, este organizată chiar şi o grădină japoneză.

Cele mai frumoase locuri din Cluj
Cele mai frumoase locuri din Cluj

Cetăţuia

Cetăţuia reprezintă o fortificaţie construită încă din perioada Habsburgică. Zidurile sunt în formă de stea, are trei porţi şi un şanţ de apărare. Dacă urci la cetăţuie ai să rămâi uimit de peisaj.

Parcul Etnografic Romulus Vuia

Primul muzeu etnografic al României a fost cel al Transilvaniei iar parcul Vuia este doar o parte din acesta. Aici poţi vedea biserici de lemn şi ateliere meşteşugăreşti, exemplare extraordinare ale tradiţiei din diferite zone ale Transilvaniei.

Teatrul Naţional şi Opera Română

Într-o singură clădire poţi găsi atât opera cât şi teatrul. Aceasta a fost deschisă în anul 1919, construită în stil baroc. Capacitatea este de 1000 de locuri.

Biserica Sfântul Mihail

Această biserică este una dintre cele mai mari biserici gotice din România. A fost construită pe vremea regelui Carol Robert de Anjou în anul 1316. Deşi interiorul avea multe fresce şi statui, din cauza reformei religioase majoritatea au fost distruse. Turnul bisericii are 80 m.