Cu peisajele sale spectaculoase, cultura ospitalieră și celebrele Lumini ale Nordului, Islanda se află în topul destinațiilor alese de cei mai mulți călători. De fapt, există atât de multe locuri minunate care merită văzute în  acestă țară, încât poate fi dificil să știi de unde să începi.

Islanda în întregime poate fi visul oricărui călător, dar acestea sunt ponturile noastre pentru cele mai frumoase destinații:

  • Laguna Albastră

Laguna Albastră este cea mai populară atracție din Islanda și este ușor de văzut de ce. Laguna este un spa geotermal situat într-un câmp de lavă din Grindavík, iar apa caldă a mării este o cretă plină de minerale, ca de exemplu silica, care întinerește și hidratează pielea. Mai mult decât atât, culoarea de albastru deschis a apei face ca acesta să fie unul dintre cele mai populare locuri din Islanda pentru fotografie. Nu uitați să vă aduceți costumul de baie!

Pentru a putea petrece ceva timp la Laguna Albastră, va trebui să faceți rezervare. Fiind la numai 20 de minute de aeroport, este recomandat să vă planificați vizita fie în momentul în care ajungeți în Islanda, fie chiar înainte de plecare.

Blue Lagoon may be the most iconic place you can go in Iceland, and is deservedly a must see!  Click through to read more on visiting Blue Lagoon!

  • Cascada Gullfoss

Cascada Gullfoss, situată în canionul râului Hvítá de-a lungul rutei Cercul de Aur, este una dintre atracțiile turistice cele mai populare și uluitoare din Islanda. Aflată la doar o oră și jumătate depărtare de Reykjavik, cascada are o înălțime de 32 de metri și curge printr-o „scară” în trei trepte, înainte de a se vărsa în două părți.

Ceea ce face ca această cascadă să fie atât de interesantă este că o să o vedeți de sus, adică de deasupra lacului în care se varsă.

  • Cascada Skógafoss

Aflându-se la o înălțime de 60 de metri, această cascadă uimitoare este una dintre cele mai mari din Islanda și se află la doar câțiva kilometri distanță de Coasta de Sud de-a lungul șoselei de centură. O priveliște care nu poate fi ratată, într-o zi însorită, ceața de la cădere formează un curcubeu strălucitor pe stânci – excelent pentru o fotografie extraordinară!

Pentru a obține cea mai bună vedere a cascadei, faceți o excursie de 527 de metri în susul coastelor; merită cu siguranță efortul!

waterfalls iceland skogafoss

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici