Rusia este cea mai întinsă ţară din lume unde aproximativ 70% din populaţie este stabilită în partea de vest care este şi partea europeană a ţării. Capitala se află la Moscova, care este şi unul dintre cele mai mari oraşe din lume. În Rusia există 160 de grupuri etnice care vorbesc 100 de limbi. Deşi limba rusă este cea recunoscută oficial, Constituţia acordă dreptul de a vorbi propriile limbi în plus faţă de limba rusă.

O ţară destul de interesantă care nu se află însă în topul celor mai mulţi turişti pentru destinaţie de vacanţă. Pentru a te convinge că merită să vizitezi Rusia, iată câteva locuri fascinante din această ţară:

Moscova

Prima oară când ajungi în Rusia trebuie să vizitezi capitala. Aici poţi să vezi clădiri cu arhitecură impresionantă, cupolele bisericilor istorice care se văd în tot oraşul. Un loc ideal de vizitat multe monumente, Moscova fiind un loc cu o mare moştenire culturală. Mai poţi vizita şi Piaţa Roşie, Biserica Sf. Vasile sau complexul fortificat Kremlin.

Cele mai frumoase oraşe de vizitat în Rusia
Cele mai frumoase oraşe de vizitat în Rusia

St. Petersburg

Un alt loc ideal pentru o vacanţă este al doilea cel mai mare oraş din Rusia. Cândva acest oraş a fost capitala Rusiei, oraş fondat în anul 1703 de câtre Ţarul Petru cel Mare. Aici se găsesc multe colecţii de artă renumite în întreaga lume. Muzeul Ermitage este cel care le adăposteşte. Pe bulevardul Neva se află şi majoritatea centrelor comerciale, locul unde poţi să mergi dacă îţi place viaţa de noapte.

Kazan

Un oraş unde se află atât cultura europeană cât şi cea asiatică. Este numită şi a treia capitală a Rusiei, sau Instanbulul de pe Volga. Ca obiectiv turistic poţi să vezi rămăşiţele Kazan Kremlin care a fost distrus de către Ivan cel Groaznic.

Cele mai frumoase oraşe de vizitat în Rusia
Cele mai frumoase oraşe de vizitat în Rusia

Nizhny Novgorod

Un oraş care se află al cincilea in topul celor mai mare oraşe din Rusia. Acesta se află la confluenţa dintre râurile Oka şi Volga, a fost dezvoltat iniţial în scop de fortăreaţă prin secolul XIII. Singura care a rămas în picioare după ce oraşul a fost devastat de către bolşevici a fost Catedrala Arhanghelului. În Nizhny Novgorod te poţi bucura de foarte multe monumente şi statui, muzee de artă şi săli de concerte.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici