Bangkok este tot ce vă puteți dori de o capitală, în special cea a Thailandei: este zgomotos, aglomerat, plin de culoare, captivant și plin de zâmbete. Există site-uri vechi care merită să fie vizitate și mall-uri moderne care au o atmosferă kitschy, dar high-end. Bangkok poate fi copleșitor, dar este un oraș fascinant care servește, de asemenea, ca o poartă spre multe alte părți ale Thailandei. De aici, puteți să călătoriți cu un zbor scurt spre Phuket, Chiang Mai, Koh Samui și alte destinații populare.

Dacă aveți de gând să vizitați doar o atracție turistică istorică majoră în Bangkok, aceasta ar trebui să fie una : Marele palat care este, de asemenea, casa Wat Phra Kaeo, care găzduiește Buddha Jade (sau Emerald).

Construit în 1782, marele palat a fost reședință regală pentru multe generații și este încă folosit pentru ceremonii importante și pentru șederea șefilor de stat. Atunci când vizitați Marele Palat trebuie să vă acoperiți brațele și picioarele.

Aflată la sud de incinta Grand Palace, Wat Pho este o completare excelentă a turului dvs. Templul a fost construit de regele Rama I și este cel mai vechi din Bangkok. Mult timp a fost considerat un loc de vindecare și a fost cunoscut în urmă cu secole pentru farmacia sa și ca fiind prima „universitate” din Thailanda. Puteți obține un masaj thailandez sau la picioare la școala medicală tradițională din incintă, dar prețurile sunt semnificativ mai mari decât ceea ce veți găsi la saloanele de masaj din altă parte a orașului.

Astăzi, Wat Pho este cel mai bine cunoscut pentru Templul Buddha, unde veți găsi o statuie atât de mare (45 m lungime și 15 m înălțime), încât nu poate fi privită în întregime numai apreciată în secțiuni.

Wat Arun este un complex triumfător, care datează din vechile lupte dintre fostul Siam și Birmania. Dacă vă urcați în vârful prangului chiar înainte de apusul soarelui, veți fi răsplătiți cu o vedere de neuitat, pe măsură ce soarele se scufunde peste râul Chao Praya.

Wat Suthat, adiacentă la Grand Swing, este unul dintre cele mai vechi și mai frumoase temple budiste din Bangkok. Trei regi au avut o contribuție în construcția sa, astfel a început la scurt timp după încoronarea lui Rama I (fondator al dinastiei Chakri) în 1782, continuată de Rama al II-lea, și finalizată cu zece ani mai târziu de Rama III. În afară de arhitectura încântătoare, templul se mândrește cu unele picturi murale deosebit de interesante. Wat Suthat este mai puțin popular decât unele din celelalte complexe ale templului din oraș, deci vă veți bucura de o experiență mai liniștită și intimă aici.

În fața Wat Suthat se află una dintre cele mai atrăgătoare atracții din Bangkok :  Swing Giant. Acesta a fost centrul unei ceremonii religioase care a avut loc în fiecare an în luna decembrie după recolta de orez.. Regele Rama al VII-lea a interzis concursul în 1932, ca urmare a unui număr de accidente mortale.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici