Italia este o țară accesibiliă pentru noi, românii și ar fi păcat să nu o vizităm ori de câte ori avem ocazia. În Italia se găsesc o mulțime de locuri frumoase și destule atracții turistice care atrag an de an zeci de mii de turiști. Dacă îți dorești o vacanță și nu te-ai hotărât încă asupra destinației, noi îți prezentăm cele mai faimoase locuri din Italia care nu trebuie ratate în această viață.  Iată care sunt ele:

Cinque Terre

Cinque Terre se află pe coasta Mării Ligurice, în partea de est a Rivierei Italiene, numită Riviera di Lavante. Casele sale colorate, construite pe terase abrupte, împreună cu porturile unde puteți încerca specialități din fructe de mare, fac din acest loc una dintre cele mai vizitate destinații din Italia.

Cinque Terre in 20 Photos: A guide to the five lands of Italy                                                                                         More

Turnul înclinat din Pisa

Pisa este un oraș din centrul Italiei, cunoscut în toată lumea pentru turnul său înclinat. Construcția turnului a început în 1773. Inițial, turnul era aplicat în cealaltă parte. Constructorii au încercat să îl îndrepte, folosind pietre și lemne care au făcut turnul să se încline în partea în care îl vedem acum. Turnul are o înălțime de 56 de metri și este utilizat astăzi ca o clopotniță.

Pisa tower #pisa #tower #art #photography #italy

Muntele Etna din Sicilia

Muntele Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa. Este situat pe coasta de est a celei mai mari insule mediteraneene, Sicilia. În apropierea vulcanului se găsesc orașele Messina și Catania. Din 2013, Muntele Etna este unul dintre locurile Patrimoniului Mondial UNESCO.

Etna - Sicily - Italy (von Giuseppe Finocchiaro)

Fontana di Trevi din Roma

Fontana di Trevi este cea mai cunoscută fântână din Roma. Construcția fântânii a început în 1732 și a durat exact treizeci de ani. A fost proiectată de arhitectul italian Nicoli Salvi și este cea mai mare fântână barocă din Roma.

Trevi Fountain, Rome, Italy, Travel, Tourist Attraction, Sightseeing Spots, Superb Views, Landmark

Pompeii

Pompeii a fost un oraș antic în provincia italiană Napoli, situat lângă un vulcan numit Vesuv. În 79 d.Hr. Pompei a fost unul dintre cele trei orașe distruse de o erupție masivă a Vesuvului. În apropiere de ruinele orașului Pompei este acum un oraș nou cu același nume. În 1997, Pompeii devine unul dintre locurile Patrimoniului Mondial UNESCO.

the ruins of pompeii                                                                           More

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici