Tirana nu este un oraș frumos și nici nu este o capitală cu o listă nesfârșită de atracții turistice. În schimb, este un loc care, în ciuda trecutului său violent și a luptelor din prezent, pur și simplu izbucnește în viață. Dacă totuși ajungi pe aici, iată care sunt cele mai recomandate localuri în care poți să mănânci bine și să te bucuri de o cafea aromată:

  • ODA 

Pe o alee nemarcată se află Oda, un loc minunat pentru a te bucura de preparatele tradiționale din inima orașului Tirana. Meniul este scurt, dar plin de rețete locale, iar decorul este specific unei clădiri tradiționale albaneze.

Există o mulțime de opțiuni vegetariene disponibile, la fel și pentru cei care vor să guste puțin din toate. Majoritatea felurilor de mâncare pot fi comandate la jumătate de preț, adică numai jumătate dintr- porție.

#Tirana, Albania: Tirana is the capital and the largest city in #Albania with a population of approximately 421,000 in its metropolitan area. Tirana has many historical and cultural sites for visitors to see. These include Tirana Castle, the Clock Tower of Tirana and Et’hem Bey Mosque. | #TravelCenter

  • ERA BLLOKU

Era servește mâncăruri albaneze și mediteraneene frumos pregătite, cu o întorsătură modernă. Având în vedere că este unul dintre cele mai bune restaurante din oraș, porțiile sunt mari și nu este deloc neobișnuit să primiți 2 feluri de mâncare și ceva de băut pentru mai puțin de 10 EUR. Nu este surprinzător că localul este plin de localnici și de turiști, așa că s-ar putea să ai nevie de rezervare.

The Tirana Green Tower under construction, Albania | heneedsfood.com

  • MULLIXHIU

Aflat pe malurile lacului artificial din Tirana, Mullixhiu este un loc minunat pentru a scăpa de nebunia orașului. Este un loc care aduce o oază de viață rustică specifică fermei în oraș. Mâncarea de aici este preparată cu cele mai bune ingrediente sezoniere. Meniurile cu degustare de 6 și 8 feluri de mâncare (până la 15 €) sunt o alegere populară aici.

The pyramid of Tirana, one of the highlights of Tirana Albania. Read about what to do in Tirana and what to include on your Albania itinerary. #Albania #Tirana #Travel #Europe #Balkans

  • CIOCCOLAT ITALIANI 

Când Tirana se se încinge de căldura verii, e timpul să mergi pe la Cioccolat Italiani. Aici vei mânca cea mai bună înghețată din oraș. Această casă delicioasă, drăguță, în centrul orașului Blloku, este locul potrivit pentru a vă satisface toate dorințele dulci și răcoroase.

  • GRILL HOUSE

Pentru cei cu un buget mic, care își doresc ceva mai ieftin, veți găsi o mulțime de localuri în întreg orașul care servesc preparate la grătar, atât din carne, cât și legume.

Cultural sites in Tirana | itinari

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici