Amplasate pe coasta abruptă a Rivierei italiene, satele care alcătuiesc Cinque Terre sunt Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso al Mare și, un loc apropiat care merită văzut în Cinque Terre, Levanto. Satele sunt caracterizate de clădirile lor vopsite în culori pastelate, de zona agricolă din apropiere și de farmecul coastei.

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun loc din Cinque Terre, aici sunt câteva informații utile:

  • Riomaggiore

Cel mai estic dintre satele Cinque Terre, Riomaggiore, datează din secolul al VIII-lea și este perfect pentru călătorii care își doresc mai mult o atmosferă locală și pe care nu-i deranjează că trebuie să își care bagajele pe scări.

În timp ce vă aflați în sat, mergeți spre Torre Guardiola (un loc în care veți găsi priveliști excelente), petreceți timp pe plaja cu pietriș Fossola Beach, vizitați centrul de scufundări din Riomaggiore sau mergeți pe Via Colombo, strada unde există numeroase magazine și restaurante.

The Best Hotels in Cinque Terre (And How to Choose)

  • Manarola

La mai puțin de zece kilometri de Riomaggiore se află cel de-al doilea cel mai mic dintre satele Cinque Terre, Manarola. Acest sat colorat găzduiește multă viță-de-vie, astfel încât degustarea unora dintre cele mai cunoscute vinuri Sciacchetra din sat este o activitate care nu trebuie ratată. Stați în Manarola dacă doriți să vă aflați chiar în centrul Cinque Terre și nu vă deranjează turistii (fiind unul dintre cele mai populare dintre cele 5 sate).

Where to Stay in Cinque Terre (And Which Town is Best for You)

  • Corniglia

Corniglia este singurul oraș din Cinque Terre fără port și, din acest motiv, se bazează mai mult pe industria agricolă decât pe pescuit. Pentru a face terenul din jurul Corniglia productiv pentru agricultură, au sculptat dealul abrupt care creează terase accidentate, dar ferme, rezultând un peisaj unic.

Where to Stay in Cinque Terre (And Which Town is Best for You)

  • Vernazza

Vernazza, un sat abrupt, fără mașini, acoperit cu pietre, găzduiește trasee numeroase printre podgorii, singurul port natural al tuturor satelor din Cinque Terre și două plaje.

The Best Hotels in Cinque Terre (And How to Choose)

  • Monterosso al Mare

Monterosso se caracterizează prin plaje cu nisip fin, dealuri pline de viță de vie, recifuri pline de culoare și numeroase alte opțiuni turistice. Orașul este marcat de către Turnul Aurora, care separă orașul vechi Monterosso de Fegina, plin de hoteluri și restaurante de top.

Where to Stay in Cinque Terre (And Which Town is Best for You)

  • Levanto

Deși nu este clasificat din punct de vedere tehnic ca parte a Cinque Terre, Levanto reprezintă o poartă de intrare în celelalte sate, fiind unul dintre orașele în care trenul circulă spre celelalte sate. Aflat la doar patru minute de mers cu trenu de Monterosso al Mare, Levanto găzduiește câteva atracții turistice interesante.

Where to Stay in Cinque Terre (And Which Town is Best for You)

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici