Capitala provinciei cu acelasi nume, Salzburg aflat in nord-vestul Austriei, este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa asta atât pentru pentru arhitectura sa, cat si pentru imprejurimile sale magnifice. Acest oraș pitoresc se întinde de-a lungul ambelor maluri ale râului Salzach, pe măsură ce se ridică din Alpii Salzburgului. Orașul vechi are un aer romantic datorită străzilor înguste medievale și al curților cu arcade, care încântă privirile turiștilor. Salzburg se bucură de o faimă deosebită în lumea muzicii, fiind locul de naștere al lui Wolfgang Amadeus Mozart, iar asta se reflectă în atracțiile orașului precum muzeul din casa familiei sale, diverse festivaluri care îi prezintă muzica și chiar melodiile care sună zilnic pe glockenspiel. Mai multe atracții din Salzburg au fost filmate pentru The Sound of Music și acestea sunt o remiză specială pentru turiști.

 

Cu siguranță odată ajunși aici veți vrea să vizitați orașul vechi – Altstadt Salzburg. O atracție în aceasta zonă sunt numeroasele magazine care au un design exterior impresionant, precum și galeriile de artă, buticurile, atelierele handmade si cafenelele. La capătul estic al Getreidegasse se află Kranzlmarkt cu vechea primărie (Rathaus), înconjurată de mai multe case vechi medievale, unele chiar de cinci etaje. În piața veche (Alter Markt) se află Farmacia de Curte din secolul al XII-lea (Hofapotheke), în timp ce în mijlocul pieței se află fântâna Sf. Florian din secolul al XVII-lea, cu bazinul octogonal și o spirală mai veche din 1583. Alte vechi obiectivele turistice din oraș sunt Judengasse, cu benzile înguste și răsucite, Chiemseehof, construit în 1305, și reședința Episcopilor-Print din Chiemsee.

 

Castelul Hohensalzburg original a fost construit în 1077, și mult dintre ceea ce se vede astăzi datează de la începutul anilor 1500 când a fost refăcut. Puteți ajunge la castel printr-o plimbare plăcută de 20 de minute începută din centrul orașului Vechi. Castelul este unul dintre cele mai mari castele medievale din Europa, având o lungime de 250 m și o lățime de 150 m. Fortăreața este formată din mai multe aripi și o curte interioară. Apartamentele prințului-episcop se află în așa-numitul „Hoher Stock” (etajul superior). Turnul Kraut (Krautturm) adăpostește un aerofon mare cu peste 200 de tuburi, care este denumit „Taurul din Salzburg” , una dintre atracțiile principale ale castelului împreună cu Capela arhiepiscopului Leonhard von Keutschach, Sala de Aur și Camera de Aur.

Pe partea vestică a Kapitelplatz din Salzburg poate fi vizitată mănăstirea benedictină a Sf. Petru care a fost întemeiată de Sf. Rupert în 690 d. Hr. și a servit ca reședință a arhiepiscopilor până în 1110. La sud veți găsi catacombe creștine și Capela Sf. Maxim, coborâtă de pe roca solidă. Un pasaj duce de la cimitir spre curtea exterioara cu statuia Sf. Petru (Petrusbrunnen), construita in 1673, precum si memorialul lui Haydn care descrie viata si opera lui Johann Michael Haydn, fratele renumitului compozitor Joseph Haydn. Un alt punct important de referință din Salzburg este Abbeția Nonnberg, fondată în anul 714 d.Hr.

O clădire proeminentă datorită turnurilor sale înalte de 79 metri este catedrala din Salzburg (Salzburger Dom) care a fost terminată în 1657 și este renumită pentru stilul său italian și rolul său ca locație a botezului lui Mozart. Frontul de vest al clădirii, îndreptat spre Domplatz, are patru statui de marmură cele exterioare reprezentând Sf. Rupert și Virgil, sfinți patroni ai provinciei, în timp ce cei din interior îi descriu pe Petru și Pavel.

În inima orașului vechi Salzburg (Altstadt), pe malul stâng al Salzachului, este Residenzplatz, una dintre cele mai mari piețe ale orașului și cel mai bun loc de unde puteți explora numeroasele atracții turistice pe care acest oraș frumos le poate oferi. Punctul forte al Residenzplatz este uimitorul Residenzbrunnen, o capodoperă de marmură realizată de un sculptor italian în 1661 și cea mai mare fântână barocă din această parte a Alpilor.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici