Zürich, cel mai mare oraș al Elveției, este cunoscut ca fiind cel mai puternic centru economic și cultural al țării și una dintre principalele capitale financiare și industriale ale Europei. De asemenea, este un loc plăcut și fascinant pentru turiști, căutat în toate perioadele anului. Este un oraș vechi foarte bine conservat, numeroasele sale atracții incluzând zeci de muzee, clădiri medievale și renascentiste, suficiente pentru a menține iubitorii de artă fericiți timp de o săptămână. Tradiția gândirii liberale și a vieții intelectuale active din Zurich a atras, de-a lungul timpului, în conducerea oraşului personaje cunoscute în intelectualitatea europeană, Georg Büchner, Vladimir Lenin, James Joyce, C. G. Jung și Thomas Mann, iar această tradiție continuă şi în epoca modernă. Când vine vorba de un city break reuşit, Zürich este unul dintre cele mai frumoase orașe elvețiene de vizitat și este perfect amenajat pentru a-i vizita obiectivele turistice, inclusiv pe jos.

Este şi punctul de plecare spre alte atracții fascinante din Elveția și din împrejurimile Pădurii Negre din Germania. Toate acestea se pot face în excusii de o singură zi, nefiind nevoie de cazare şi în alte locaţii.

Dacă sunteţi presaţi de timp, Turul Felsenegg Cable Car Ride este un mod minunat de a vedea atracțiile turistice ale orașului şi poate fi găsit la  Zurich City Highlights. Această excursie însoţită de ghid, concentrată într-o jumătate de zi, vă pune la dispoziţie un autocar de lux pentru a vedea atracțiile de top, cum ar fi orașul vechi, Muzeul Elvețian, Biserica Fraumunster și Bahnhofstrasse și include suplimentar o plimbare pitorească cu feribotul pe Lacul Zurich. După ce aţi văzut toate atracțiile orașului, luaţi o telecabină până la Felsenegg pentru o privelişte cu zborul păsărilor deasupra Alpilor și a orașelor de la baza munţilor.

O alternativă ar fi ,Turul Mare din Zurich, ce presupune o excursie de o jumatate de zi de-a lungul lacului, în frumosul oraş lângă Rapperswil, cu revenire cu barca, recomandată în perioada aprilie-octombrie sau cu trenul pe perioada iernii. După o plimbare cu autobuzul de-a lungul principalelor atracții din Zurich, turul din Rapperswil include vizitarea unor grădini frumoase de trandafiri și parcul de cerbi, dar oferă şi timp liber suficient pentru a face cumpărături sau pentru a explora pe cont propriu.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici