Phattalung ar putea să nu aibă glamourul pe care majoritatea turiștilor îl caută, dar tocmai asta îl face atât de iubit de către alții. Este o provincie mai puțin cunoscută din Tailanda și oferă oportunități de a scăpa de mulțimea aglomerată și de a folosi o parte din istoria mai obscură a țării. Phattalung a fost numit odată unul dintre cele douăsprezece orașe regale și a fost puternic influențat de cultura religioasă indiană.

Ce poți face aici ?

Este un loc minunat pentru iubitorii de păsări. Thale Noi este cel mai mare sanctuar de păsări și prima rezervație a zonelor umede din Thailanda. Aproape 200 de specii de păsări își fac aici casele pentru cel puțin o parte a anului, inclusiv cormorani mari, jacane fazan-țipătoare, rațe mai mici, fluierătoare și multe altele. Există opțiuni turistice separate pentru turiști și pentru cercetători și entuziaști pasionați de păsări. În plus față de oportunitățile de urmărire a păsărilor, vizitatorii pot vedea demonstrații de reed mat-making. Cel mai bun moment pentru a vizita locul este între octombrie și martie când multe păsări sunt acolo și când viața plantelor vibrantă.

Poate că cea mai întâlnită priveliște din această provincie este vârful muntelui Khao Ok Tal care are o înălțime de 250 m, iar o scară ușurează calea celor care doresc să urce și să se bucure de o vedere a păsărilor de la Phattalung.

 

Wat Khuha Sawan este primul templu regal din Phattalung. Vizitatorii intră într-o peșteră pentru a vedea Buddha, atât înclinat cât și așezat, și vor găsi pe pereți inițialele membrilor familiei regale. În spatele watului veți găsi o grotă cu numeroase statui de Buddha înclinate și așezate, unele placate cu aur.

Satul de pescuit Ban Lam Pam se află la aproximativ 7 km est de Phattalung, pe malul lacului Songkhla. O excursie cu barca la Tham Malai Grotto vă va duce la un alt punct de atracție popular: două stânci proeminente pe câmpia Phatthalung. Stâncile se numesc „muntele inimii străpunse” (stânca dreaptă, în vârful ei are o groapă profundă) și „muntele capului decapitat”. Potrivit legendei, stâncile sunt două femei care s-au luptat din gelozie și s-au transformat în piatră.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici