Situat în munții uimitori și luxurianți ai insulei principale din Palawan, El Nido a fost evaluat ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din Filipine. Uitați stațiunile aglomerate din orașele turistice și mergeți în El Nido, un loc liniștit și relaxant.

  • Cum să ajungi la El Nido

Prima dată veți ajunge probabil în capitala Filipinelor – Manila, înainte de a vă deplasa spre insula principală Palawan. Dacă veniți din orice altă parte decât Asia, cea mai bună variantă este să stați într-o seară lângă aeroportul din Manila înainte de a vă îmbarca pe insula Palawan. Manila este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume și durează destul de mult până ajungeți la hotel.

Cea mai ușoară și cea mai rapidă modalitate de a călători de la Manila la El Nido este cu un zbor direct Air Swift. Dacă aveți un buget limitat, puteți zbura și cu Cebu Pacific la Puerto Princessa și puteți merge cu autobuzul 6 ore până la El Nido.

  • Ce să faci în El Nido

Din insulă în insulă! Skipper Charters oferă călătorii private și de grup la unele dintre cele mai frumoase locuri din Palawan. Câteva favorite din arhipelagul Bacuit includ Laguna Mică, Laguna Mare, Insula Șarpe și Pinagbuyatan.

Tururile deschise – cu grupuri mici de șase persoane – reprezintă o mare oportunitate de a socializa și sunt perfecte pentru călătorii cu buget mai mare. Un tur al zilei cu mâncare și snorkeling costă aproximativ 70 dolari de persoană. Tururile private sunt mai bune pentru cuplurile care doresc să exploreze pe propriul program și doresc să scape de mulțime. Dacă vremea permite, acestea oferă excursii de o zi la Coron cu o barcă cu motor.

El Nido, Philippines Travel Guide

Plaja Nacpan pe insula principală El Nido este o altă destinație care nu trebuie ratată, deoarece este cunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Vă puteți plimba prin junglă până la plajă sau puteți fac eo baie în cascada Nagkalit-Kalit.

Alte activități includ explorarea peșterilor de mare, mersul cu caiacul sau snorkelingul, dar dacă doriți să vedeți mai multe insule, puteți închiria biciclete sau motociclete pentru a explora pe cont propriu sau puteți închiria o mașină și un șofer pentru o zi.

El Nido, Philippines Travel Guide

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici