De la bulevardele de la Paris la stațiunile de pe litoralul Coastei de Azur, Franța oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume. Această țară încântă prin romantismul castelelor de basm, catedralele grandioase și satele perfecte și impresionează cu stilul său progresiv și contemporan. Economisiți timp pentru mese gourmet și asta pentru că gastronomia tradițională franceză a fost înscrisă pe lista UNESCO a patrimoniului cultural. Ce trebuie să știți este că fiecare regiune are propria sa bucătărie și cultura distinctivă, iar satele pescărești tipice din Bretania se specializează în crpepes și fructe de mare, în timp ce cabanele confortabile din Alpii francezi servesc bomboane de ciocolată.

 

Noi vrem să vă arătăm cum să savurați farmecul irezistibil al Frantei și ce trebuie neapărat să vizitați.

 

 1. Turnul Eiffel este simbolul Parisului și unul dintre cele mai renumite obiective turistice din lume. Turnul are structura din 8.000 de piese metalice și este proiectat de Gustave Eiffel ca expoziție temporară pentru Târgul Mondial din 1889. Vizitatorii sunt impresionați de dimensiunea monumentală a turnului și de panoramele uluitoare ale fiecăreia dintre cele trei nivele. Turiștii pot lua masa cu vedere la primul nivel sau se pot bucura de restaurantul Jules Vernes, la al doilea nivel.
 2. Muzeul Luvru este un muzeu incomparabil care se situează printre cele mai importante colecții europene de artă plastică. Multe dintre cele mai faimoase lucrări ale Civilizației Occidentale se regăsesc aici, printre care Mona Lisa de Leonardo DaVinci, Sărbătoarea de nuntă de la Cana de Veronese și sculptura Venus de Milo din secolul al XV-lea. Colecția își datorează bogăția contribuțiilor diferiților regi care au trăit în Luvru. Muzeul are o colecție uimitoare de 30.000 de lucrări așa că este imposibil să vezi totul într-o zi sau chiar într-o săptămână. Concentrați-vă pe o listă scurtă de lucrări-cheie pentru a nu pleca cu regrete din muzeu.
 3. Palatul Versailles a fost conceput pentru a arăta gloria monarhiei franceze. „Regele soarelui” Louis XIV a transformat cabana de vânătoare a tatălui său într-un palat opulent cu un interior baroc somptuos. Palatul a devenit simbolul puterii absolute a lui Ludovic al XIV-lea și a stabilit standardul pentru curțile domnești din Europa. Sala oglinzilor strălucește în lumina soarelui care intră prin ferestre și se reflectă în oglinzile ornamentale masive. Versailles este la fel de renumit pentru grădinile sale oficiale cu piscine decorative, tufișuri perfect tăiate și fântâni fermecătoare. Dincolo de grădinile formale se află mănăstirea lui Marie-Antoinette.
 4. Coasta de Azur. Cunoscută sub numele de Riviera Franceză, Côte d’Azur se întinde de la Saint-Tropez la Menton, în apropiere de granița cu Italia. Zona este renumită pentru vilele luxoase si iahturile de lux pe care cei mai bogați oameni ai lumii le dețin aici.
 5. Mont Saint-Michel este unul dintre reperele cele mai impresionante din Franța. Această „Pyramid of the Seas” are o vedere mistică fiind cocoțată pe o insulă stâncoasă și înconjurată de ziduri și bastioane. La flux, Mont-Saint-Michel este o insula în timp ce la reflux, este posibil să mergeți prin nisip spre munte.
 6. Loire Valley Châteaux. Călătorind prin Valea Loarei e ca și cum ai întoarce paginile cărții de povești a copiilor. De-a lungul regiunii sunt castele de basm și o zonă luxuriantă cunoscută sub denumirea de „Grădina Franței” fiind listată ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Château de Chambord, construit pentru regele Francisc I, este cel mai interesant castel, Château de Chenonceau are un stil feminin distinctiv,iar Cheverny este un conac vizitat de tot mai multi turiști.
 7. Catedrala Notre-Dame. Cu o suprafață de 2500 de metri pătrați, ferestrele vitralii strălucitoare permit luminii colorate să se filtreze în incăperea vastă, creând un efect eteric
 8. Provence oferă un peisaj minunat de plantații de măslini, dealuri dăltuite de soare și câmpuri de lavandă profund purpurie, cu sate mici așezate în văi și cocoțate pe aflorimente stâncoase. Peisajul vibrant a încântat mulți artiști celebri, printre care Cézanne, Matisse, Chagall și Picasso. Faceți drumeții de-a lungul străzilor pietruite și bucurați-vă de terasele cafenelelor în aer liber. Vizitați piețele colorate în aer liber și savurați bucătăria delicioasă pe bază de ulei de măsline, legume și ierburi aromatice. Aix-en-Provence este cel mai important oraș comercial din zonă, Arles are fascinante vechi ruine și festivaluri tradiționale,iar Avignon a fost orașul medieval al papilor.
 9. Mont-Blanc. Cel mai înalt vârf de munte din Europa, Mont Blanc face parte din granița franceză cu Italia. Mont Blanc, „Muntele Alb”, urcă până la 4.810 de metri, atât de înalt încât este întotdeauna acoperit de zăpadă. Sub vârful său este satul tradițional alpin Chamonix, amplasat într-o vale montană înaltă. Acest mic oraș este plin de biserici istorice, restaurante, cabane și fermecătoare auberges.
 10. Alsace. Aici găsiți sate pitoresti care dispun de case pictate în stil pastelat. Multe dintre sate au câștigat premiul „Villages Fleuris” din Franța pentru decorațiile lor cu flori, cum ar fi Obernai, cu casele sale burgheze caracteristice; fermecătorul sat Ribeauvillé; „orașul de artă și istorie”; Guebwiller și satul medieval captivant Bergheim.
 11. Carcassonne pare să iasă dintr-o scenă de basm. Acest oraș bine conservat (și renovat), fortificat duce vizitatorii în lumea Evului Mediu. Orașul cu ziduri, cunoscut sub numele de Cité, este o lume complet închisă. Fiecare stradă și clădire își păstrează caracterul medieval. Trebuie să vedeți atracții turistice precum Catedrala Saint-Nazaire din secolul al 13-lea și al 14-lea, cu vitralii spectaculoase.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici