Liniștită, prietenoasă și relaxantă: Mauritius este o locație relativ necunoscută, dar excelentă, care combină vederi tropicale uimitoare cu o atmosferă senină.

Această insulă din largul coastei Africii de sud-est se mândrește cu stațiuni de lux uimitoare, perfecte pentru răsfăț, precum și recifuri uimitoare și un mediu adaptat pentru sporturile nautice. Perioada cea mai caldă și mai însorită este cuprinsă între lunile noiembrie și mai, iar vântul se resimte mai puternic în lunile de iarnă ale insulei. 
  • Transport
Odată ajunși insulă, tipul de transport de care aveții nevoie depinde în mare măsură de ce intenționați să faceți, adică să vă petreceți vacanța într-o stațiune ori să explorați insula. Multe dintre stațiunile de pe insulă oferă servicii de transport în jurul lor, precum și tururi insulare. Cu toate acestea, dacă doriți să explorați singuri, aveți două opțiuni de bază: transport public sau închiriere.
Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa, Mauritius
  • Mâncare și cultură

Mauritius este un amestec de culturi de pe trei continente: Africa, Europa și Asia. Mâncarea și cultura sa reflectă cu siguranță acest lucru! Insula are o serie de festivaluri pe tot parcursul anului, de la Anul Nou Chinezesc la Divali și Ziua Independenței.

Limba este un amestec de engleză, franceză și maurițiană creolă; cu toate acestea, având în vedere rolul major al serviciilor de turism și ospitalitate în economie, nu este neobișnuit să constatăm că maurițienii angajați în aceste domenii vor vorbi mai multe limbi diferite.

Fiind o insulă, fructele de mare sunt, bineînțeles, o bază esențială a meniului mauritian. Mâncărurile maurițiene au primit o mare influență din partea coloniilor franceze, precum și din imigranții chinezi și indieni care au devenit independenți după abolirea sclaviei. Rezultatul este o îmbinare unică și exotică cu feluri de mâncare clasice, cum ar fi bulion, noodles, curry și coq au vin. Insula găzduiește și trei distilerii de rum, care contribuie la unicitatea insulei.

  • Locuri de explorat

Coral Reef Snorkeling – Mauritius este înconjurată de un zid de protecție de recifuri de corali care lasă apa limpede și în condiții de siguranță față de prădători mai mari, cum ar fi rechinii. Acest lucru face ca viata marina să prospere și oferă o zonă excelentă pentru scufundări și plimări cu barca.

Rhumerie de Chamarel – una dintre cele mai populare destinații de pe insulă, această distilerie locală se dedică fabricării romului de înaltă calitate. Tururi și degustări la distilerie sunt oferite de luni până sâmbătă, la fel ca și prânzul la restaurantul propriu, L’Alchemiste.

Seven-Colored Earth – Această formare geologică interesantă este notabilă pentru nisipul multicolor. Duna este compusă din nisip roșu, maro, galben, violet, verde, albastru și violet, rezultatul activității vulcanice din trecut a insulei. Absolut uluitoare!

Colored Sanda, Mauritius

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici