Ceea ce a fost odată o regiune uitată din Asia de Sud-Est, împrejmuită de vecinii ei – Thailanda, Vietnam și Cambodgia, devine mai târziu o destinație din ce în ce mai dorită de oameni din întreaga lume.

Deși nu este cu siguranță o destinație de lux pentru că Laos este una dintre cele mai sărace țări din Asia de Sud-Est, aceasta și-a câștigat reputația pentru peisajul rural, atitudinea relaxată a locuitorilor săi și frumusețea naturală autentică.

Iată tot ce trebuie să știi atunci când vizitezi această țară:

 • Transport

Cel mai bun mod de a ajunge în Laos este prin Thailanda, Vietnam sau Cambodgia: dacă zburați, puteți obține o viză la sosire în aeroporturile din Vientiane sau Luang Prabang.

Călătorind prin Laos, va trebui să apelați la autobuze, biciclete închiriate și tuk-tuks. Închirierea unei motociclete sau a unei mașini cu șofer, chiar dacă acestea sunt mai scumpe, sunt probabil cele mai bune opțiuni, deoarece autobuzele și drumurile nu sunt incredibil de bine întreținute.

Laos, Vang Vieng                                                                                         More

 • Mâncare 

Cele mai multe alimente din Laos sunt destul de asemănătoare cu alimentele din țările din jur, în special cu nord-estul Thailandei. Sucurile de legume picante și tocanele, ceaiurile din plante și legumele crude sunt comune; salata de carne tocata cu ierburi, mult chili si suc de lămâie, este considerată un preparat tradițional, iar orezul lipicios servit cu mango este un desert popular.

Nu ar trebui să beți apa de la robinet, dar cafeaua  kaafee thung, orezul local făcute de Beer Lao și băutura de orez lao-lao sunt lăudate de vizitatori.

Luang Prabang, Laos | CN Traveller

 • Cultură

Suprafața ei mică ar putea sugera altceva, dar Laos este de fapt incredibil de diversă din punct de vedere cultural, găzduind peste 49 de triburi diferite și grupuri etnice. Țara este în mare parte budistă, iar călugării sunt foarte apreciați – asigurați-vă că tratați cu respect pe oricine și nu-i atingeți.

Laotienii trăiesc într-o viteză lentă, relaxată – motiv pentru care Laos devine din ce în ce mai mult o destinație turistică – dar este important să vă mențineți calmul dacă lucrurile nu merg destul de repede pentru voi.

Când vă aflați în Laos, este important să vă aveți întotdeauna pașaportul cu voi, deoarece funcționarii vă pot opri și vă pot strica vacanța dacă nu-l prezentați.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici