Nici o altă țară nu face un amestec de tehnologie modernă și antichitate, la fel ca Japonia. Într-o plimbare cu trenul, o excursie în Japonia poate merge de la clădiri zgârie-nori și lumini de neon, moda Harajuku și roboți realistici până la izvorul cald de primăvară, altarele Shinto și mici căsuțe înconjurate de frumusețea rurală a munților, lacurilor și râurilor.

Și tocmai pentru că Japonia este o țară atât de diferită față de a noastră, iată câteva lucruri utile pentru o călătorie în Japonia:

  • Transport

Japonia este formată din cinci insule distincte și opt regiuni. Insulele sunt toate conectate prin tunele feroviare și, deși cele mai mari aeroporturi sunt toate pe Honshu, insulele mai mici au toate cel puțin un aeroport mai mic de la care puteți lua un zbor de legătură.

Insulele Hokkaido din nord și Shikoku în sud formează propriile regiuni, iar insulele Kyushu și Okinawa alcătuiesc regiunea Kyushu. Restul celor opt regiuni (Tohoku, Kanto, Chubu, Kinki și Chugoku) sunt toate pe insula mare Honshu.

Transportul în Japonia este extrem de costisitor, deci ar trebui să vă concentrați călătoria pe explorarea câtorva destinații, în loc să încercați să vedeți întreaga țară dintr-o dată. Din fericire, Japonia are cel mai rapid și mai cuprinzător transport public din lume, deci nu este nevoie să închiriezi o mașină – folosiți trenurile și bicicleta sau mergeți pe jos la nivel local.

Japan - Sunset In Kyoto's Higashiyama District

  • Mâncare

Mâncarea japoneză a devenit populară peste tot în lume, așa că dacă mergeți în Japonia, puteți găsi alimente deja cunoscute. Orezul alb, produsele de soia și fructele de mare creează baza multor mese care pot fi prajite, fierte, aburite sau, în cazul sushi și sashimi, consumate crude.

Cu toate acestea, veți găsi și o mare cantitate de alimente inspirate din occident și alimente gustoase – de la dango tradițional până la ciocolățele Kit Kat cu peste cu 200 de arome. Sake, berea și ceaiul verde sunt clasice, dar aromele lor de băuturi răcoritoare pot fi la fel de surprinzătoare.

shoyu ramen

  • Cultură

Cultura japoneză poate fi foarte complexă pentru înțelegerea celor din afară și poate dura ani de studiu pentru a o învăța. Din fericire, dacă ești un turist, majoritatea localnicilor te vor ierta pentru micile greșeli.

Politețea și prezentarea sunt foarte importante pentru japonezi, așa că fii recunoscător și evită să te cerți în public.

Osaka Castle, Osaka, Japan. Follow us @SIGNATUREBRIDE on Twitter and on FACEBOOK @ SIGNATURE BRIDE MAGAZINE

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici