De la clădiri istorice până la Harry Potter, există atât de multe motive pentru a vizita Edinburgh atunci când mergi în Regatul Unit. Turnurile gotice, aleile pietruite și un castel de pe deal conferă orașului o atmosferă asemănătoare fanteziei. Și cu o scenă artistică vibrantă și diverse restaurante, nu trebuie să ratezi Edinburgh.

BANI

Edinburgh folosește lira sterlină (£). ATM – urile sunt abundente, iar cele mai multe locuri din oraș acceptă plăți prin carduri. Cu toate acestea, întotdeauna este recomandat să aveți bani cash la voi pentru eventualele bacșișuri.

La fel ca în restul Regatului Unit, bacșișurile sunt uneori incluse în bonurile de la restaurant. Verificați partea inferioară a chitanței pentru plata „bacșișului” înainte de a lăsa bani în plus. 10-12% este procentul obișnuit, deși, dacă sunteți la un pub și comandați la bar, bacșișurile nu sunt așteptate.

TRANSPORT

Edinburgh este în principal plin de autobuze care străbat orașul. Cu toate acestea, orașul este foarte ușor de străbătut pe jos, făcând explorarea orașului pe jos cel mai practic mod de a vă plimba. Uber operează și aici, în cazul în care aveți nevoie de serviciul auto.

MÂNCARE

Edinburgh are o bucătărie surprinzător de diversă. Indiferent dacă doriți bento japoneză sau fuziune mexicană, există un restaurant în Edinburgh pentru voi.

View of Edinburgh from Calton Hill

ATRACȚII TURISTICE

CASTELUL EDINBURGH

O istorie bogată, exponatele interesante și priveliștile panoramice uimitoare fac din Castelul Edinburgh să devină o necesitate pentru o călătorie în Edinburgh.

#edinburgh #castle #scotland #walk #city #autumn

EDINBURGH ZOO

Grădina zoologică din Edinburgh este cu adevărat fantastică. Este cea mai frumoasa grădină zoologică, cu tone de verdeață. Oamenii sunt foarte implicați în munca de conservare și educație, care se reflectă în fiecare expoziție.

Iubitorii de pinguini se vor bucura de  „parada de pinguini” și zona de înot. Și dacă v-ați dorit întotdeauna să vedeți un panda real, grădina zoologică din Edinburgh găzduiește două animale de acest fel!

Intrarea grădina zoologică este simplă și ieftină. Luați autobuzul aeroportului Lothian sau Airlink pentru mai puțin de 2 £. Puteți chiar plăti prin intermediul cardului. Ambele linii de autobuz se opresc în jurul orașului, dar cel mai simplu mod este să prindeți autobuzul din stația Waverly.

Intrarea este de £ 19.50 zi, dar puteți salva £ 2.50 prin rezervare online cu 3 + zile în avans.

Edinburgh Zoo

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici