Portugalia este o țară care îți aduce bucurie în suflet atunci când o vizitezi. Chiar dacă este o țară mică aceasta ocupă aproximativ o șesime din Peninsula Iberică și este mărginită de Oceanul Atlantic la vest și sud și de Spania la nord și la est. În cadrul acestor frontiere se află una dintre cele mai prietenoase și mai fascinante națiuni ale Europei.

Trei aeroporturi internaționale – la Lisabona, Porto și Faro – fac posibilă o călătorie simplă în Portugalia. Geografia țării permite o călătorie ușoară în cele trei regiuni principale, provinciile din sud, central și nord.

În timp ce orașele mai mari și coastele dezvoltate beneficiază de o rețea eficientă de transport public, Portugalia este cel mai bine explorată de un vehicul privat. Există stațiuni calde și însorite, orașele nobile și istorice, sate tradiționale și cătunele vechi, munți spectaculoși, câmpii vaste și râuri lungi. Hai să vedem care sunt principalele atracții turistice din capitala- Lisabona.

  1. Castelo de São Jorge.

În mod evident, cea mai populară atracție turistică din Lisabona este Castelo de São Jorge (Castelul Sf. Gheorghe) care coroanează dealul de deasupra districtului Baixa – centru al orașului. Castelul a funcționat ca o baracă, o închisoare, un teatru și chiar o casă pentru copii, înainte ca arheologii care lucrau sub patronajul dictatorului António Salazar să înceapă renovarea structurii dărăpănate în 1938. Ca urmare, ceea ce vedeți astăzi este în esență, o reconstrucție a unui punct de reper medieval. Din aceste ziduri puternice, vă puteți bucura de priveliști deosebite ale capitalei portugheze, ale râului și ale Oceanului Atlantic îndepărtat.

2. Igreja de Santa Engrácia-Panteão Nacional

În 1910, biserica a fost clasificată drept Monument național, iar șase ani mai târziu a fost aleasă drept Panteonul național al Portugaliei.Pentru o imagine cu adevărat vertiginoasă, stați înăuntru și urcați pe scări pe marginea cupolei de unde puteți privi în josul vastului interior golit din marmură și auziți șoaptele voastre în ecou pe pereții opuși.

3.   Sé (Cathedral)

Catedrala romană a orașului – Sé – este recunoscută ușor de datorită clopotniței, o caracteristică arhitecturală care dă clădirii un caracter militar ciudat.

Fondată în 1150, la trei ani după ce regele Afonso Henriques a recapturat Lisabona de la mauri, se află pe locul unei moschei și a unor fundații romane anterioare. Catedrala originală a fost grav avariată în cutremurul din 1755 astfel că lucrările de restaurare din anii 1930 au vizat reconstrucția ferestrei splendide de trandafiri, una dintre cele mai impresionante din Portugalia.

De un interes deosebit, deși, sunt cele nouă capele încorporate în ambulator, fiecare cu o poveste de spus – Capela de Santo Ildefonso, de exemplu, conține sarcofagele din secolul 14 al lui Lopo Fernandes Pacheco și soția sa, Maria Vilalobos. Pacheco a fost însoțitor în armament pentru regele Afonso IV, care este îngropat cu soția, Dona Beatriz, în cancelarul adiacent.

 

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici