Atunci când vrem să ne bucurăm de o vacanţă la malul mării alegem de cele mai multe ori litoralul Mării Negre. De cele mai multe ori alegem destinaţii unde majoritatea turiştilor ajung, cum ar fi: Mamaia, Costineşti, Vama Veche, Eforie de Nord sau Constanţa. Destinaţii unde în fiecare vară este plin de turişti şi uneori dabia mai găseşti loc pentru cazare.

În vacanţa următoare poţi să încerci ceva nou, litoralul Mării Negre nu se rezumă doar la aceste destinaţii de top. Dacă îţi doreşti o vacanţă liniştită poţi să încerci locurile sălbatice pe care litoralul românesc ţi le oferă. Desigur, să nu uiţi aparatul de fotografiat pentru că te aşteaptă nişte peisaje superbe. Iată câteva dintre acestea:

Vadu

Vadu se află aproape de Mamaia şi se poate ajunge acolo cu maşina dintre comuna Corbu spre satul Vadu. Această plajă face parte din Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării.

Locuri sălbatice de pe litoralul Mării Negre
Locuri sălbatice de pe litoralul Mării Negre

Tuzla

Apa mării din Tuzla este de un albastru surprinzător. Această este o locaţie pe unde poţi trece dacă mergi spre Bulgaria. Pe lângă culoarea frumoasă a apei şi nisipul este fin.

Corbu

Corbu este un loc destul de retras unde poţi avea parte de relaxare. Se află în apropiere de Deltă şi se pot face chiar plimbări cu barca până în Tulcea.

Perişor

La 25 km de Gura Portiţei se află locul numit Perişor. Apă curată, nisip mult şi păsări fascinante te vor aştepta în acest loc sălbatic de la litoralul Mării Negre.

Locuri sălbatice de pe litoralul Mării Negre
Locuri sălbatice de pe litoralul Mării Negre

Gura Portiţei

Un fost sat pescăresc în care vă puteţi petrece următoare vacanţă. De aici se ajunge foarte uşor în Delta Dunării şi este un loc ceva mai vizitat de către turişti.

Sulina

În Sulina, pe lângă faptul că se găseşte farul vechi, este o destinaţie ideală pentru familiie cu copii pentru că trecerea în apă se face lin. Deşi există ponton şi câteva sezlonguri, locul tot nu este atât de vizitat de turişti.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici