Indiferent dacă sunteți atrași de Paris pentru reperele sale iconice, istoria bogată sau bucătărie faimoasă, acest ghid vă va ajuta să vă planificați călătoria ideală.

BANI
Franța utilizează euro (€). Majoritatea locurilor din Paris acceptă bani cash și cărți de credit, deși magazinele și cafenelele mai mici pot fi plătite doar în numerar. Ca întotdeauna, este recomandat să aveți euro cash împreună cu un card de credit / debit. Cel mai bine este să păstrați o sumă de rezervă într-un loc sigur la unitatea de cazare, dacă este posibil.

Pentru mese, o masă la o cafenea tipică franceză va costa aproximativ 15 €, deși ați putea plăti cu ușurință triplu la un restaurant frumos.

Bacșișul din Paris poate fi ciudat, deoarece serviciul nu este întotdeauna inclus pe bon. Verificați meniul pentru a vedea dacă sunt menționate taxele de serviciu. Dacă bacșișul nu este adăugat automat, este recomandat să lăsați 10-15% din valoarea comenzii. Aduceți bani cash cu voi, deoarece nu este întotdeauna posibil să adăugați bacșiș atunci când plătiți cu cardul!

Puteți cumpăra Paris Museum Pass online și să vă fie livrat la domiciliu sau chiar la hotel. Există și alte opțiuni de cumpărare, inclusiv la chioșcuri de informații de pe aeroportul Charles de Gaulle și Gare du Nord. Aceasta este o variantă mai ieftină în ceea ce privește vizitarea muzeelor.

THREE DAYS IN PARIS ITINERARY (what you should see!) | solosophie

TRANSPORT

Parisul este bine conectat prin intermediul mijloacelor de transport public, inclusiv autobuze, trenuri express (RER) și metroul.

Călătoria cu metroul din Paris este simplă. Doar cumpărați un bilet la una dintre mașinile din interiorul unei stații sau lângă intrare, folosind bani sau carduri. Puteți schimba limba în limba engleză dacă este necesar. Apoi, rulați biletul prin cititor la barieră și mergeți la platforma potrivită.

În interiorul postului există semne care arată opririle pe fiecare rută. Google Maps și Citymapper sunt, de asemenea, utile pentru planificarea călătoriei.

Dacă vă decideți să luați autobuzul, asigurați-vă că aveți o sumă exactă când cumpărați biletul la bord!

Uber operează la Paris, dar nu este recomandat să luați o mașină prin oraș din cauza traficului. Taxiurile sunt, de asemenea, abundente și pot fi luate de pe stradă. Căutați doar lumina verde de pe mașinp care indică faptul că mașina este neocupată.

Des roses et les toits de Paris

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici