Aflat în regiunea Lombardia din nordul Italiei, la poalele Alpilor Elvețieni, Lacul Como este cunoscut pentru peisajele sale dramatice, arhitectura renascentistă și vilele relaxante. Deși era considerat ca fiind o evadare pentru cei bogați și faimoși, Lacul Como a devenit un loc favorit pentru toate tipurile de călători care își doresc soare, sate frumoase pe malul lacului și vederi incredibile, indiferent de buget. Dacă și tu plănuiești să ajungi în această zonă, iată un mic ghid de călătorie care îți va fi de folos:

  • Care este cea mai bună perioadă în care să vezi Lacul Como?

Sezonul turistic în Lacul Como este în iulie și august, când vremea atinge în mod regulat 30 de grade Celsius. Pentru a profita de zilele pline de soare, dar cu mai puține persoane în jur, este recomandat să călătorești primăvara (aprilie-mai) sau toamna (septembrie-octombrie).

Lake Como, Italy

  • Cum să ajungi aici?

Aflat la o oră distanță de Milano, Lacul Como este o alegere excelentă pentru o excursie de o zi, dar și ca destinație în sine. În cea mai mare parte a anului poți ajunge cu ușurință în această zonă cu ajutorul unei mașini (lunile de vară fiind sezonul principal), dar drumurile pot fi destul de congestionate, iar parcarea poate fi limitată. Cea mai bună alternativă este trenul. O plimbare cu trenul de la Milano la Lacul Como este de aproximativ două ore și jumătate, iar prețurile sunt extrem de accesibile.

  • Unde să te cazezi?

Pentru cei care își doresc o variantă accesibilă în Varenna, luați în considerare hotelul Montecodeno. Acesta se află la 3 minute de mers pe jos de Lacul Como,  la doar câțiva pași de docul feribotului și oferă biciclete pentru închiriere. Pentru o ședere mai frumoasă la Varenna, luați în considerare Hotelul Royal Victoria. Acest hotel oferă vedere panoramică la Varenna și grădini luxuriante, două restaurante și o piscină.

Pentru o variantă accesibilă în Como, încercați Hotel Borgovico. La doar 400 de metri de gară și la o plimbare de 15 minute de centrul istoric, acest hotel oferă interioare moderne și un mic dejun tip bufet. Pentru ceva mai pretențios în Como, ia în considerare Hotel Como. Acesta are grădină pe acoperiș, piscină, un bar și este la doar 1 km de centrul orașului.

LAST DAY IN VARENA, LAKE COMO Viva La Vita - lifestyle blog from Cyprus

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici