Sibiu este un oraş care se află în Transilvania şi este un important centru economic şi cultural din această zonă a ţării. Acest oraş îl poţi vizita în trecere sau chiar poţi să rămâi aici pentru câteva zile de vacanţă pentru a vedea împrejurimile.

Dacă urmează să ajungi în Sibiu în următoarea vacanţă, atunci noi îţi prezentăm care sunt locurile şi obiectivele turistice care merită vizitate. Desigur, îţi recomandăm un weekend la Sibiu pentru a putea să vizitezi cât mai multe locuri din acest oraş minunat.

Muzeul Brukenthal

Oricine a auzit de Muzeul Brukenthal. Este primul muzeu deschis din Europa Centrală şi de Est. Aici poţi vedea galerii de artă celebre, Casa Albastră, Muzeul de Istorie sau Muzeul de Vânătoare. Muzeul este închis doar luni şi marţi.

Piaţa Mare

Cel mai cunoscut loc din Sibiu este chiar Piaţa Mare. Aici se află Turnul Sfatului, cel mai fotografiat şi vizitat obiectiv turistic. În trecul turnul avea rol de turn de observaţie, muzeu şi chiar închisoare.

Mergi în Sibiu? Iată ce poţi să vizitezi în acest oraş
Mergi în Sibiu? Iată ce poţi să vizitezi în acest oraş

Piaţa Mică

Aşa cum îi spune şi numele este o piaţă mică cu străzi înguste. Aici te poţi plimba doar pe jos sau cu bicicleta.

Gradina Zoologică

Dacă ajungi în Sibiu nu ezita să treci şi pe la grădina zoologică. Aceasta este cea mai veche din ţară, înfiinţată în anul 1929. Deţine multe specii de animale carnivore, omnivore şi ierbivore, dar şi animale exotice.

Pasajul Scărilor

Deşi oraşul Sibiu are multe pasaje, acest pasaj leagă Oraşul de Jos cu cel de Sus. Construit încă din secolul XIV, este unul dintre cele mai frumoase zone ale Sibiului.

Parcul sub arini

Un parc în care se găsesc 60 de specii de arbori dintre care şi câţiva mai bătrâni de peste 150 de ani. Pe lângă speciile exotice precum nuc negru, chiparos de California sau magnolie, poţi să mai vezi aici fântâna arteziană sau pavilionul muzical.

Mergi în Sibiu? Iată ce poţi să vizitezi în acest oraş
Mergi în Sibiu? Iată ce poţi să vizitezi în acest oraş

Piaţa Huet

În Piaţa Huet din Sibiu poţi găsi cea mai importantă atracţie a acestui loc şi anume Catedrala Evanghelică ce a fost construită în stil gotic între anii 1371 şi 1520.

Piaţa Aurarilor

Dincolo de Podul Minciunilor ajungeţi într-un loc numit Piaţa Aurarilor. Un loc unde veţi putea trece dintr-o piaţă într-alta iar aici puteţi încerca şi cele mai vechi gustări româneşti.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici