Marbella este asemenea frumuseții văzute într-o carte poștală, aproape ireală. Acest oraș ordonat și la modă se remarcă printre stațiunile de pe litoralul Costa del Sol. Toată lumea care ajunge aici se bucură de plajele cu nisip și de centrul istoric ciudat (Casco Antiguo). Marbella este un vechi oraș maghiar încântător, plin de case fermecătoare albe, străzi pietruite și copaci umbroși. Multe dintre clădirile vechi sunt împodobite cu balcoane de fier și picturi. Iată de ce considerăm noi că trebuie să vizitezi acest oraș care nu te va lăsa o secundă să te plictisești. 

 

  1. Pentru a vizita Piața de los Naranjos aflată în orașul vechi Naranjos a fost construită după Reconquestul Creștin în zona care era un centru al vieții urbane. Această frumoasă piață a orașului a devenit inima orașului Marbella, unde localnicii și turiștii socializează și se relaxează. Mai mulți portocali sunt plantați în mijlocul pieței, ca o livadă mică, iar în primăvară mirosul este dumnezeiesc. Piața este înconjurată de restaurante care au terase aranjate sub copacii umbroși. Ca și repere istorice importante în piața de los Naranjos se găsește primăria, numită și Casa Consistorială, care a fost construită în 1572 și consolidată în secolul al XVII-lea. O atracție din apropiere pentru gurmanzi este Restaurantul Skina cu stea Michelin, la câțiva pași de Plaza de los Naranjos.

2. Trebuie să vezi Muzeul de gravuri contemporane din Spania. Acest muzeu de artă renumit în întreaga Europa este o altă atracție de top în orașul vechi din Marbella. Muzeul ocupă Spitalul Bazán, o clădire elegantă renascentistă gotică, întemeiată în secolul al XVI-lea, înregistrată ca un monument istoric protejat. Singurul muzeu de acest gen din Spania este dedicat conservării și expunerii gravurilor contemporane și a artei grafice spaniole din secolele XX și XXI. Muzeul are o colecție extinsă de peste 4.000 de lucrări de artă. Artiștii reprezentați în colecția permanentă includ Goya, Picasso, Miró și Dalí.

3. Nu poți rata renumitele plaje din Marbella . Numele Marbella înseamnă „Marea frumoasă” așa că nu este de mirare că orașul beneficiază de plaje minunate cu nisip fin. Mai multe opțiuni excelente se află la o scurtă plimbare de centrul istoric al orașului Marbella. Toate plajele publice au facilități precum toaletă și salvamari. Playa Fontanilla este cea mai apropiată plajă de centrul orașului Marbella, la doar o scurtă plimbare de orașul vechi. Această plajă populară se întinde pe o lungime de 1000 de metri și are o promenadă cu restaurante și magazine. Playa Real de Zaragoza este o plajă cunoscută pentru chiringuito (snack-baruri) și restaurante la modă. Aproape de Puerto Banús, Playa de Alicante este o lungă întindere a țărmului nisipos cu restaurant tradiționale.