Praga și-a câștigat de mult un loc fruntaș în topul preferințelor turiștilor când vine vorba de alegerea unui city break și asta pentru că bisericile, catedralele și mănăstirile sunt unice în capitala Cehiei. Iată ce poți vedea într-un sejur scurt în Praga:

1. Biserica Sf. Nicolae

Biserica Sf. Nicolae (Malá Strana) este una dintre cele mai noi biserici din Praga și este amplasată într-una din cele mai pitorești piețe ale Pragăi. Construită de iezuiți în secolul al XVIII-lea, este un exemplar de construcție înaltă, în stil baroc și este remarcabilă pentru splendidul său interior. Clopotnița este deschisă vizitatorilor și de aici se poate admira una dintre cele mai frumoase priveliști ale orașului. Încercați să vă sincronizați vizita aici cu unul dintre concertele obișnuite – Requiem de Mozart sau cu alte piese clasice notabile.

2. Mănăstirea și Biblioteca Strahov

Mănăstirea și Biblioteca Strahov (Strahovsky cloister) datează din secolul al XII-lea și este a doua cea mai veche mănăstire din Praga. În timp ce poarta sa și bisericile sunt destul de impresionante, cele mai importante clădiri sunt cele două biblioteci baroc decorate extrem de frumos. Biblioteca filosofică este decorată cu mobilier extraordinar, împreună cu un tavan rafinat, pictat de Franz Anton Maulbertsch intitulat Iluminare. Cea de-a doua bibliotecă, Biblioteca Teologică, este formată dintr-o cameră splendidă realizată în stil baroc, cu un tavan frumos ornat, plin de fresce pictate de Siard Nosecky, un călugăr al Mănăstirii Strahov. Bibliotecile conțin numeroase volume vechi și manuscrise rare, printre care celebra Evanghelie Strahovă din secolul al IX-lea.

3. Biserica Maicii Domnului înainte de Týn.

Una dintre cele mai cunoscute clădiri din Praga este Biserica Maicii Domnului înaintea Týnem, de obicei abreviată pur și simplu Biserica Týn. Este inconfundabilă pentru spiralele sale înalte de 80 de metri, care leagă fiecare parte a clădirii (fiecare susținând patru spirale mai mici).  Intrarea se face printr-un pasaj îngust care trece de casele care îi ascund fațada. Înteriorul merită văzut în detaliu, inclusiv numeroasele morminte, în timp ce în portalul nordic în stil gotic se găsește sculptura Crucificării, reprezentativă artiștilor plastici din anul 1649. După aceea, asigurați-vă că explorați curtea Ungelt din secolul al XI-lea, în spatele bisericii, cu numeroasele sale restaurante și cafenele. O altă biserică veche splendidă care merită vizitată este Biserica în stil baroc a Fecioarei Maria, cu faimoasa statuie a lui Isus, despre care se spune că este făcătoare de minuni și reprezintă un punct important de pelerinaj. 

4. Catedrala Sf. Vitus ”Bijuteria coroanei” în materie de biserici se află în cetatea Castelului Praga și este catedrala romano-catolică Sf. Vitus care este cea mai mare și cea mai importantă biserică creștină din Republica Cehă. Fondată pe locul unui vestigiu roman construit în anul 925 d.Hr., catedrala a fost începută în anul 1344 și au durat peste 525 de ani pentru a o finaliza, rezultând o combinație între stil gotic modern și stilul gotic al secolului al XIV-lea, împreună cu influențe baroc și renascentiste. Asigurați-vă că mergeți la turnul principal al catedralei, înalt de 97 de metri, pentru o priveliște splendidă asupra Pragăi.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici