Punta Cana, Puerto Plata și La Romana sunt cele mai renumite stațiuni care oferă ceea ce mulți călători caută la o vacanță în zona tropicală: relaxare totală și destindere. Locul oferă și o alternativă pentru cei care vor să se îndepărteze de zone aglomerate,iar turiștii se pot orienta spre zone îndepărtate ale țării, cum ar fi Peninsula Samaná și pot alege excusii în zona munților sau în orașele mai puțin axate spre turism.


Zona Colonială din Santo Domingo

În acest oraș, unde Christopher Columbus a pășit pentru prima oară în America, veți descoperi că agitația vieții moderne este jucată pe fundalul clădirilor vechi de secole. Arhitectura colonială găzduiește muzee, restaurante, magazine și hoteluri ciudate,iar liniile străzilor și piețelor vă vor duce înapoi într-o altă epocă. O mare parte a activităților se concentrează în jurul Calle El Conde, care este artera principală și în acelaşi timp o stradă populară pentru cumpărături sau mese cu specific local. Rătăcind în jurul diferitelor străzi, veți vedea ruinele sfărâmate, ca cele ale Monesterio de San Francisco, clădiri frumos conservate, cum ar fi Catedral Primada de América, dar și zone rezidențiale, ce oferă o imagine de ansamblu despre viaţa cotidiană a zonei.

Destinaţia principală: Punta Cana

Punta Cana este o întindere nesfârșită de plajă cu nisip alb care întâlnește apele smarald din Caraibe şi reprezintă destinația principală din Republica Dominicană. Dacă sunteți în căutarea unor resorturi de lux de tip all-inclusive sau pur şi simplu a unei cazări prietenoase cu familia acesta este locul potrivit. Plaja Bavaro este cea mai impresionantă plajă din Punta Cana, unde puteți să vă plimbați în apă sau să vă plimbați ore în şir de-a lungul nisipului. Plaja oferă acces ușor la toate activitățile. Trebuie să ştiţi că acesta nu este un loc pentru o evadare linistită. Viața pe malul oceanului este un amalgam de activităţi, cu bărci, parasolare și bărci pentru excursii, care vin şi pleacă nonstop. Aici găsiţi multe locuri sigure pentru a înota.

Puerto Plata și Plaja Dorada

De-a lungul coastei de nord, cu vedere spre Oceanul Atlantic, stațiunea Puerto Plata are o plajă frumoasă, cunoscută sub numele de Playa Dorada şi este una dintre cele mai mari atracţii turistice ale Republicii Dominicane. Această plajă cu nisip auriu este căptușită de stațiuni de lux, deși este mult mai puțin densă decât ceea ce veți găsi în Punta Cana. Este o destinație perfectă pentru cei care aleg o vacanță mai puțin agitată. Plajele nu sunt ocupate cu bărci și sporturi de apă, deși este o zonă perfectă pentru înot sau snorkeling. Puteți evada din stațiune până la plajele salbatice, pline de palmieri și păduri tropicale.

Cabarate și restaurantele pe plajă

Cabarete este cunoscută pentru atmosfera relaxată și o plaja imensă, în formă de semilună, unde sunt aliniate restaurante sezoniere, iar vizitatorii pot servi masa chiar pe nisip. Spre deosebire de celelalte destinații turistice ale Republicii Dominicane, cum ar fi Punta Cana sau Puerto Plata, acest oraș nu are foarte multe posibilităţi de a alege un pachet all inclusive.

Dacă vă cazați în apropiere de Puerto Plata puteți face o excursie de o zi la Cabarete pentru a vă petrece câteva ore pe plajă. Odată ajunși aici bucurați-vă de o masă copioasă sau faceți cumpărături la prețuri decente. Seara devreme, mai ales în weekend și în zilele de marți, muzicienii au de multe ori spectacole în restaurantele locale pe malul mării și oferă clipe de neuitat pe măsură ce soarele apune.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici