Fără așa multe fițe precum în stațiunile de schi din Franța sau Elveția, pârtiile din Austria au un farmec aparte, dar si trasee incredibile cu ascensoare care leagă mici sate alpine, înconjurate de vârfuri spectaculoase. În aceste zone aveți ocazia de a schia o zi întreagă fără însă a repeta traseul, indiferent de nivelul de experiență. Un avantaj al acestei zone este ca este mult mai ieftină decât Alpii francezi sau elvețieni și cu siguranță veți fi primiți cu ospitalitate si servicii oferite la standarde înalte. Iată care sunt cele mai căutate stațiuni de schi din Austria.

 

  1. Kitzbühel

Frumos și romantic, orașul Kitzbühel situat în Alpii dintre Salzburg și Innsbruck este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Austriei, și este cel mai aproape de strălucirea stațiunilor elvețiene. Dar, în afară de hotelurile sale de lux, buticurile unice și mesele fine, Kitzbühel este visul oricărui schior. Fanii de schi cunosc Kitzbühel pentru ansamblul Hahnenkamm, cel mai dificil dintre toate cursele de coborâre, pe un teren care atinge în jur de 85% panta de coborâre. Zona are 170 de kilometri de pârtie pe o mulțime de nivele si diferite grade de dificultate, astfel oricine să poată să iși petreaca aici sejurul. Stațiunea are trei zone: Kornbühler Horn; mult mai mare Hahnenkamm și Bichlalm.

  1. Innsbruck

 

Innsbruck este un oraș vechi minunat de pe râul Inn cu șase zone diferite de schi care înconjoară stațiunea, fiecare fiind accesibilă printr-o scurtă plimbare cu autobuzul sau cu telecabina. O singură trecere de schi OlympicWorld vă oferă acces la peste 300 de kilometri de trasee de schi în nouă zone, inclusiv 50 de kilometri de schi intensiv pe ghețarul Stubai pentru experți.

Hungerburg-Seegrube este pentru experți și duce la terenul provocator al Hafelekar. Copiii intermediari ar trebui să se îndrepte spre Axamer-Lizum, la 10 kilometri de oraș, în satul Axams sau în zona Muttereralm.

  1. St Anton am Arlberg

 

Cea mai cunoscută stațiune de schi din Austria Arlberg este St. Anton fiind și una dintre stațiunile de vârf ale Europei pentru schiorii serioși și cu experiență. Stațiunea deține un loc important în istoria schiului întrucât aici a fost locul primului club de schi din Alpi, care a fost înființat în 1901. Trebuie să știți că acesta nu este un loc pentru începători, poate doar pentru intermediari.

  1. Lech-Zürs am Arlberg

 

Satul Lech este preferatde către celebritățile care au aici vile impresionante ceea ce dă stațiunii un aer exclusivist. Desigur,Lech are, de asemenea, o serie de locuințe și pentru bugete mai reduse care fac stațiunea accesibilă oricărui buzunar. Zürs este mai mic, mai silențios se află la aproximativ cinci kilometri de Lech fiind conectat de aceste de telecabina, făcându-l astfel o alternativă pașnică și ieftină, cu acces pe același teren de schi.

  1. Söll

Cea de-a doua cea mai mare zonă de schi din Austria și stațiunea satului SkiWelt, Söll, oferă unele dintre cele mai bune trasee din Alpii austrieci. Stațiunea oferă schiorilor 280 de kilometri de pârtii deservite de 90 de ascensoare. Fermecătorul sat tirolez este plin de locuri de cazare și mese pentru orice buget. SkiWelt este legat de Kitzbühel prin Westendorf și Kirchberg, adăugând încă 170 de kilometri și 54 de ascensoare puse la dispoziția turiștilor. Inconvenientul la aceasta stațiune este că se află la o altitudine mai mică decât alte stațiuni alpine, iar pârtiile sunt acoperite de zăpadă în proporție de aproximativ 80%.

  1. Saalbach-Hinterglemm

Satele Saalbach și Hinterglemm, lângă Salzburg, se combină cu stațiunile din apropiere Leogang și Fieberbrunn pentru a face una dintre cele mai extinse rețele de trasee din Austria, cu unele dintre cele mai moderne și sofisticate sisteme de telechi. Terenul combinat, numit SkiCircus, însumează peste 200 de kilometri de pârtii de schi deservite de 62 de ascensoare. Acestea sunt aranjate astfel încât schiorii ambițioși să poată face un circuit mai degrabă decât să repete aceleași trasee. Regiunea este deosebit de bună pentru familii și pentru schiorii începători și intermediari.. Saalbach este un sat tradițional austriac de munte dotat cu cafenele, buticuri, hoteluri de lux și après-ski. Hinterglemm este mai silențios, mai prietenos cu bugetul mai potrivit pentru familii.

Alte stațiuni care vă pot atrage atenția sunt : Sölden, Ischgl, Mayrhofen sau  Zell am See

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici