Un oraș istoric cu oportunități aparent nesfârșite pentru mâncare, artă, cumpărături și cazare de clasă mondială, Roma este o destinație în care să vă puteți răsfăța cu adevărat. Indiferent dacă intenționați să vizitați obiective rurale străvechi, muzee de artă, încercați vinuri sau vă plimbați într-una din numeroasele piețe, există un loc pentru fiecare gust. Fie că sunteți interesați să stați cât mai aproape de centrul orașului, fie că vă doriți o atmosferă relaxantă, În Roma există un cartier pentru oricare din preferințele voastre. Iată care sunt cartierele Romei și ce poți face în fiecare dintre ele:

  • Trastevere

Aflat pe malul vestic al râului Tibru, cartierul pitoresc Trastevere este caracterizat de străzi pietruite, alei ondulate, minunatele bazilici și o mare varietate de baruri și magazine.

Walking the streets of Trastevere, Rome. Cafes, bars, and restaurants are amazing here. www.thecitysidewalks.com

  • San Lorenzo

Găzduind subcultura boemă din Roma și populația majoritar studențească, San Lorenzo este locul unde puteți experimenta viața de noapte, mâncarea și artă stradală la un nivel înalt. Acest cartier nu este neapărat un loc bun pentru vizitarea obiectivelor turistice, dar San Lorenzo este o opțiune excelentă pentru cei care caută un loc mai artistic și mai accesibil ca preț.

San Lorenzo - Rome

  • Monti

Monti, însemnând munți în italiană, este situat chiar în centrul Romei și este unul dintre cele mai vechi cartiere rezidențiale ale orașului. Monti se află la doar câțiva pași de Colosseum și este cunoscut și pentru cafenele, baruri, magazine de epocă și frumoasa Piazza della Madonna dei Monti.

  • Testaccio

Cunoscut pentru atmosfera rustică și atitudinea relaxată, Testaccio este un loc minunat pentru oricine caută mari evenimente culturale și o adevărată experiență culinară italiană.

Piazza Testaccio, Rome A Locals Guide to Rome: Top 10

  • Pigneto

Situat la est de centrul orașului și numit Brooklyn al Romei, Pigneto este un cartier minunat pentru cei care doresc să scape de aglomerație. Pigneto se află la aproximativ 25 de minute de centrul orașului și puteți să vă plimbați pe Via del Pigneto, o stradă pietonală plină de cafenele și magazine drăguțe și tot aici puteți să încercați câteva cocktailuri la unul dintre baruri.

Pier the Rain in - Pigneto- Rome, 2018

  • Prati

Un cartier elegant, istoric, Prati este centrul de afaceri al Romei și locul unde vă putreți caza dacă doriți să fiți aproape de locurile iconice (inclusiv orașul Vatican) în timp ce vă aflați într-un cartier mai liniștit. Zona se mândrește și cu muzeele din Vatican, Bazilica Sf. Petru, Mormântul lui Hadrian, precum și numeroase baruri tradiționale de vin, străzi spațioase cu cafenele și strada comercială Cola di Rienzo.

The Best Restaurants In Prati, Rome

  • Tridente

Numit după cele trei strazi drepte care pornesc de la Piazza del Popolo si se îndreaptă către sud, luând astfel forma unui triunghi, Tridente se află într-o zonă centrală a Romei. Cartierul elegant găzduiește Fântâna Trevi, Treptele Spaniole, Villa Medici și buticuri de designer.

Trevi fountain - day trip to Rome about 12 years ago (holidayed in Sorrento)

  • Ludovisi

Unul dintre cartierele cele mai elegante din Roma, Ludovisi este locul unde vă puteți duce, dacă sunteți dornici să stați în hoteluri de lux și să vă plimbați pe faimoasa stradă comercială Via Veneto.

Villa Ludovisi, Rome.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici