Antalya oferă o mulțime de lucruri de făcut pentru toată lumea. Dacă doriți să faceți altceva decât un sejur intr-un resort de lux aici veți găsi o fascinantă linie de atracții pentru a vă menține ocupați. Orașul vechi labirint este plin de situri istorice atmosferice, în timp ce orașul modern este perfect poziționat pentru a acționa ca bază pentru vizitarea obiectivelor turistice. Iubitorii de plajă și de istorie vor pleca mulțumiți de aici.

Orasul vechi (Kaleiçi) asemănător unui labirint a fost făcut pentru plimbări. Casele otomane restaurate perfect și cu acoperiș roșu strălucesc pe străzile pietruite unde vă puteți găsi cazare la o mulțime de hoteluri de tip boutique lângă care sunt magazine de suveniruri, galerii de artă și restaurante. Piața principală (Kale Kapısı) are o poartă de cetate și un turn de ceas acoperit cu piatră, în timp ce Moscheea Tekeli Mehmet Pașa din secolul al XVIII-lea merită privită doar pentru lucrările uimitoare de faianță. Pe lângă Hesapçı Sokak, veți găsi minunatul Kesik Minare. Distrus de foc în secolul al XIX-lea, acesta este tot ce a rămas dintr-o clădire care și-a început viața ca un templu roman, a fost transformată într-o biserică bizantină și, în final, a devenit o moschee.

Portul vechi amplasat în stâncă are un aer pitoresc prin prisma buticurilor din zonă, a frumoaselor cafenele, bazaruri și iahturi delicate care se uită peste strălucirea Mediteranei. Cu atmosfera liniștită a ambarcațiunilor de agrement, este greu de imaginat că acest loc a fost odată un important centru economic al Antalyei, dar de la secolul al doilea până la mijlocul secolului al XX-lea, acesta a fost principalul port, aducând prosperitate orașului și împrejurimilor. În aceste zile,turiștii vin să facă cumpărături și apoi să privească soarele pus deasupra mării în timp ce savurează o cafea.

Muzeul Antalyei

Dacă sunteți interesați de istoria turcă, nu ratați acest muzeu excelent. Exponatele orbitoare prezintă cele mai bune descoperiri de pe siturile de excavare de pe coasta turcească. Chiar mai bine, colecția este afișată în mod exemplar, făcând istoria bogată (și destul de complicată) a Turciei ușor de înțeles.

Yivli Minare este cel mai important punct de reper al Antalyei fiind construit de sultanul Seljuk Alaeddin Keykubad. Minaretul este un exemplu tipic al arhitecturii Seljuk, cu o bază pătrată suprapusă printr-un tambur octogonal purtând arborele înclinat, cu galeria sa coroborată în jurul vârfului. Moscheea atașată din secolul al XIV-lea este încă în uz și astăzi. Minaretul este chiar lângă poarta de intrare Kale în orașul vechi. Opusul minaretei este turnul de ceasuri otomane din Antalya, în timp ce în apropiere se află unele morminte din secolul al XIV-lea.v

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici