Regiunea Fjord a Norvegiei este fără îndoială una dintre cele mai magnifice destinații din lume, una care se simte atât liniștită, cât și incredibil de sălbatică în același timp. Create ca urmare a retragerii ghețarilor, fiordurile acoperă litoralul norvegian și puteți petrece săptămâni explorând diferite ramuri și văi, toate cu ceva diferit de oferit; fie că este vorba de navigație, de înot sau de peisaj în sine.

Cel mai bun lucru despre fiorduri este faptul că regiunea a devenit destul de populară și s-au format tot felul de rute pentru turiști, de la excursii cu trenul, până la croaziere pitorești, există modalități aproape nesfârșite de a savura frumusețea robustă a minunilor glaciare.

Iată ce trebuie să știți dacă plănuiți o vacanță în această regiune epică a Norvegiei:

  • Nu rata cele mai frumoase locuri din această regiune!

Cu sute de fiorduri în regiune, totul depinde de preferințele voastre. Cu toate acestea, am ales două destinații cunoscute ca fiind cele mai frecventate de turiști:

Geirangerfjord

Pentru mulți, magnificul Geirangerfjord se află în fruntea listei de fiorduri preferate și, după vizitare, devine evident de ce. Valea este extrem de frumoasă, cu munții abrupți, împăduriți și un grup de cascade cunoscute sub numele de Șapte Surori care coboară de la 250 de metri în fiordul. Nu ratați Flydalsjuvet și Geiranger Skywalk în Dalsnibba, ambele locuri oferă vederi panoramice fără precedent ale fiordului.

Sognefjord

Cunoscut sub numele de „Regele fiordurilor”, Sognefjord este cu ușurință cel mai lung fiord din Norvegia și cel de-al doilea cel mai lung din întreaga lume! Priveliștea este cu adevărat uimitoare, iar apa de cristal sunt perfecte pentru fotografii. Pentru mai multe fotografii cu gheață, puteți ajunge până la capătul interior al fiordului, care este acoperit de Jostedalsbreen, cel mai mare ghetar din Europa continentală!

Travel Guide to Norway’s Fjord Region

  • Călătorește cu vaporul

Norvegia se mândrește cu una dintre cele mai lungi linii de coastă din lume, motiv pentru care vaporul este cea mai bună modalitate de a explora regiunea. Călătoria pe apă este preferată de mulți călători pentru că este un mod plăcut de a naviga printre numeroasele fiorduri, în timp ce vă bucurați de toate facilitățile unei camere de hotel de pe vapor.

Cel mai mare avantaj este că nu va trebui să vă faceți griji în mod continuu cu privire la împachetarea și despachetarea bagajelor de fiecare dată când ajungeți la o destinație, trebuie să o faceți doar o dată când vă urcați și o dată când plecați!

How to Plan a Trip to Norway’s Fjord Region

 

 

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici