Sevilla are un efect de vrajă asupra turiștilor care pătrund pe potecile pietruite și se plimba pe alei mărginite de palmieri. Edificiile elegante, lămpile stradale de modă veche și căruțele trase de cai creează o ambianță magică, iar atracțiile sunt la fel de uimitoare ca și atmosfera. Catedrala din Sevilla este cea mai mare biserica gotica din crestinism, cu un turn maiestuos. O altă relicvă a trecutului maur, Alcázar uimește cu decorul său și grădini luxuriante. Descoperiți farmecul acestui oraș andaluzist pe aleile medievalului din Barrio Santa Cruz, faceți o plimbare prin frumosul Parque de María Luisa și răsfățați-vă la soare la Plaza de España. Turiștii iubitori de divertisment vor dori să urmărească spectacolele de flamenco și să participe la festivalurile faimoase ale orașului.

 

Catedrala din Sevilla este cea mai mare catedrală gotică din creștinătate, de neegalat cu o amploare impresionantă datorită abundenței comorilor de artă. Catalogată ca un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, acest monument incomparabil a fost construit între 1402 și 1506 pe locul moscheei orașului. Pentru a ajunge la catedrală, vizitatorii se plimbă prin patio de los Naranjos, care era curtea moscheei. Intrând în catedrală, vizitatorii sunt imediat amețitați de proporțiile imense ale naosului. Interiorul cu cinci aripi se întinde pe o lungime de 117 de metri și are o lungime de 76 de metri și se înalță până la 40 de metri înălțime. Acest spațiu copleșitor este cel mai grandios interior gotic din Spania.

Pentru o pauză de la vizitarea obiectivelor turistice după vizitarea catedralei, mergeți la Calle de las Sierpes, la nord de Plaza Nueva. Această banda pietonală îngustă este principala stradă comercială din Sevilla, aliniată cu magazine, cafenele și restaurante. Pentru un tratament special, opriți-vă la Confiteria la Campana pentru a încerca dulciuri andaluzice, cum ar fi smochine, portocale și pere.

Vechiul Barrio de Santa Cruz a fost Judería (cartierul evreiesc) în timpul epocii medievale sub dominația maurilor. Barrio Santa Cruz se află între catedrală și Alcazar. Această cartier medieval este caracterizat de labirintul straduțelor (prea înguste pentru mașini), casele vopsite în culori vii și cu terase și de pitorești plaje umbrite cu cafenele în aer liber.

Catalogată ca un patrimoniu mondial UNESCO, Real Alcázar a fost inițial cetatea medievală a domnitorilor mauri și mai târziu a regiilor creștine. Vizitatorii intră în palat prin Puerta Principal, care duce la Patio de las Doncellas. Această curte elegantă a fost construită între 1369 și 1379 și exemplifică arhitectura islamică cu arcade magnifice, cu o lucrare deschisă arabescă deasupra a 52 de coloane de marmură. Sala de los Embajadores (Sala ambasadorilor) are un splendid plafon cu cupolele cu stalactiti, cu frize decorative si inscriptii in script arab.

Gradinile din împrejur sunt pline de palmieri, portocali dulci și trandafiri colorați. În stilul tradițional andaluz, curțile, piscinele decorative și fântânile răcoritoare reprezintă elementele centrale ale amenajării teritoriului. Dincolo de Alcazar este Casa Lonja, care găzduiește Archivo de Indias listată de UNESCO, o arhivă de documente din anii coloniali ai Spaniei în Lumea Nouă.