Dacă nu ai cu cine să îşi lasi câinele sau pisica sau pur şi simplu vrei să îi iei cu tine într-o calatorie, trebuie să ştii că nu este atât de simplu. Animalele au nevoie de o îngrijire mai specială faţă de noi, plus de asta există şi anumite reguli în calatoritul cu animalele de companie. Nu mai spunem că nu multe transporturi în comun acceptă şi nici hoteluri.

Dacă eşti decis să îţi iei şi prietenul necuvântător cu tine în următoarea vacanţă, trebuie să ştii mai multe lucruri despre acest aspect, mai ales despre grija pe care trebuie să i-o porţi pe parcursul drumului. Iata câteva sfaturi utile pentru călătoria cu animalele de companie.

Transportul cu avionul

În primul rand, dacă vrei să călătoreşti în afara ţării trebuie să ţii cont de niste reguli generale publicate în Regulamentul Parlamentului European si al Consiliului (EU) No 576/2013 din 12 Iunie 2013. Animaluţul trebuie să aibă paşaport, să fie identificat cu un cip şi să fie vaccinat corespunzător. Acest paşaport este emis şi completat de către un medic veterinar autorizat.

În cabina pasagerilor – unele companii aerine acceptă transportul câinilor şi a pisicilor în cabina pasagerilor dacă animalele nu au mai mult de 8 kg, inclusiv şi greutatea cuştii. Important este să fie sanatoase, să nu fie gestante, să fie curate şi să nu deranjeze pasagerii din jur.

În cală – în acest caz greutatea animalului nu trebuie să depăşească 75 kg cu tot cu cuşcă.

Sfaturi pentru calatoria cu animalele de companie
Sfaturi pentru călătoria cu animalele de companie

Transportul cu masina proprie

În primul rând trebuie să te asiguri că animalul de companie a mai fost transportat cu maşina şi nu se comportă necorespunzător. Desigur, întotdeauna va fi un stres pentru el această calatorie, indiferent cu ce mijloc de transport îl duci, dar trebuie totuşi să îi creezi câteva condiţii:

  • nu lăsa animalul în căldură
  • oferă-i mereu apă proaspată, dar şi mâncare
  • fă pauze de câte ori este nevoie
  • asigură-te că animalul este securizat şi nu prezintă nici un risc pentru el sau pentru tine

Transportul cu trenul

În general animalele care sunt transportante cu trenul trebuie să fie ţinute în cuşti, sau în cazul câinilor în lese şi cu botniţă. Totodată li se va plăti şi un bilet de tren la un preţ special stabilit pentru animalele de companie.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici