Vacanţa este o perioadă din an, în special vara, pe care oricare dintre noi o aşteaptă. Pregătirile dinainte de vacanţă sunt şi ele plăcute, în acelaşi timp şi obositoare. Trebuie să ne gândim la toate aspectele cum ar fi ce buget avem şi alegerea hotelului şi a transportului. De cele mai multe ori când alegem un sejur de 5 sau de 7 nopţi căutăm şi cu masă all inclusive pentru că de ce nu, mai bine să nu ai grija meselor.

De cele mai multe ori mesele bogate pe care le găsim la hotelurile care ne oferă şi mancare all inclusive, ne fac cu ochiul şi vrem să mâncăm câte puţin din fiecare fel. Din păcate de cele mai multe ori nu ne gândim ce ne face bine şi ce ne poate face rău. Ideea este că nu trebuie să te arunci să deguşti chiar tot ce ţi se oferă.

Iată câteva sfaturi legate despre cum poţi mânca corect în vacanţă pentru a nu te simţi rău şi pentru a te bucura de peisaje, înca de la plecare.

Ce este bine să mănânci pe drum

Pentru că de cele mai multe ori traseul din vacanţă este unul destul de lung, este bine să ai mereu la tine ceva de mâncare, dar nu orice. Poţi alege dintre următoarele alimente drept gustări: fructe, biscuiţi usor săraţi, sandvişuri cu pâine integrală, mix de nuci şi seminte sau fructe uscate. Drept băutură cel mai bine este să alegi o apă plată, dar poţi merge şi pe varianta unui suc natural.

Sfaturi utile pentru a manca corect in vacante
Sfaturi utile pentru a mânca corect în vacanţe

Ce este bine să mănânci la restaurante

Fie că te opreşti să mănânci pe drum sau mănânci la restaurantul hotelului, trebuie să fi atent la ce include meniul şi ce ingrediente au preparatele. Asta pentru că poate ai anumite alergii sau există alimente în compoziţie care nu îţi plac. O regulă esenţială este să alegi locul unde cele mai multe persoane mănâncă. Aşa poţi fi sigur că mâncarea este în regulă.

Dacă eşti încă pe drum, mănâncă ceva mai uşor precum peşte, supe sau ciorbe. Ca desert poţi opta pentru o îngheţată sau o prăjitură cât mai uşoară. Desigur, poţi alege să mănânci şi mâncare de tip fast food dacă nu te poţi abţine, însă alege mereu cantităţi reduse şi cu o salată şi legume lângă. Pe lângă aceste mese, fie că eşti la restaurantul din hotel sau de pe drum, trebuie să faci şi multă mişcare. Dacă eşti în vacanţă nu înseamnă că trebuie doar să mănânci şi să te relaxezi.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici