China, o ţară imensă care pare greu de vizitat din cauza localizării îndepărtate. O ţară cu o cultură aparte, dar şi care a devenit economia numărul 1 mondială. Deşi îi vedem săraci, chinezii suntfoarte evoluaţi, poate chiar mai evoluaţi decât noi, descoperă mereu lucruri utile şi care să le uşureze viaţa. Dincolo de aceste aspecte, China este o ţară care are multe frumuseţi naturale ce merită vizitate.

Îţi doreşti să ajungi în China în următoarea vacanţă? Iată câteva sfaturi utile ce te vor ajuta şi pregăti pentru această călătorie:

Când este bine să vizitezi China

Dacă vrei să ştii când este bine să vizitezi China, află că perioadele ideale sunt cuprinse între lunile martie-mai sau septembrie-octombrie. Ideal ar fi să evitaţi şi perioadele de vacanţe de la ei pentru că peste tot este foarte aglomerat. De obicei vacanţele sunt după 1 octombrie sau până în februarie.

Sfaturi utile pentru cei care vor să viziteze China
Sfaturi utile pentru cei care vor să viziteze China

Sfaturi despre cazare şi călătorie

Pentru a vizita China ai nevoie de o viză pe care o obţii de la Ambasada Chinei din Bucureşti. Cât despre cazare, hotelurile din China au preţuri accesibile. Ca modalitate de transport când ajungi în China, poţi folosi trenurile, metrourile sau taxiurile. În ceea ce priveşte închiriatul maşinii aceasta nu este permis, este necesar de un permis din China pentru a conduce acolo. Trebuie să mai ştii că în China nu este încurajat bacşisul.

Cumpărăturile în China

Aici vei găsi multe pieţe şi bazaruri de unde te poţi alege cu suvenituri pentru acasă. În bazarurile asiatice sunt foarte practicate negocierile preţurilor, de aceea este recomandat să te tocmeşti cu ei atunci când vrei să cumperi ceva.

Obiectivele turistice

Pentru că odată ajuns în China este posibil să te copleşească toate lucrurile pe care le întâlneşti, rezumă-te în primul rând la scopul tău de turist. Vizitează în primul rând obiectivele turistice mari din China pentru ca ulterior să nu îţi pară rău că ai fost în China şi nu ai apucat să vezi lucrurile pe care doar pe internet le vedeai.

Sfaturi utile pentru cei care vor să viziteze China
Sfaturi utile pentru cei care vor să viziteze China

Oraşe pe care trebuie să le vizitezi dacă ajungi în China

În cazul în care nu ştii unde să mergi în China, iată care sunt cele mai importante oraşe unde te poţi caza: Beijing, Hangzhou, Harbin, Guilin, Xi`an.