În timp ce alte țări își ademenesc turiștii cu atracțiile specifice, Germania excelează în organizarea Târgurilor de Crăciun. Sezonul festival începe la sfârșitul lunii noiembrie și se desfășoară până la începutul lunii ianuarie captând în tot acest timp turiștii cu prăjituri tradiționale cum ar fi Lebkuchen și Pfeffernüsse vândute în magazine și piețe, brazi decorativi și coroane de flori care umplu spațiile publice și orașele vechi. Iată câteva dintre cele mai bune târguri germane de Crăciun, deschise de acum și până la sfârșitul anului.

 

1.    ERFURTER WEIHNACHTSMARKT

Erfurter Weihnachtsmarkt se află în cartierul vechi al orașului Erfurt, bine conservat, cu Catedrala Sf. Maria și Biserica Sf. Sever pe fundal. Mai mult de 200 de tarabe amplasate în mijlocul piețelor Domplatz, Fischmarkt și Willy-Brandt-Platz vând meșteșuguri tradiționale cum ar fi țesăturile vopsite în albastru și ceramică, bratwurstasul turingian pe grătar, dar și Erfurt Schittchen, o pâine de fructe care datează din secolul XV.

Deschis: marți, 27 noiembrie – sâmbătă, 22 decembrie 2018

  1. MUNICH CHRISTMAS MARKET

Peste de 3.000 de luminițe împodobesc bradul de 5,3 tone amplasat în centrul pieței Marienplatz. Și în timp ce Târgul de Crăciun din München are în fiecare an o piesă centrală – cum ar fi, de exemplu, Rockefeller Center – piața își păstrează, an de an, tradiția cu care și-a obișnuit vizitatorii. Organizarea acestui târg își are orginea în secolul al XIV-lea. Concertele cu muzică live Advent încep în fiecare seară la ora 17:30.

Deschis: Marți, 27 noiembrie – luni, 24 decembrie

  1. RAVENNA GORGE CHRISTMAS MARKET

Pădurea Neagră înzăpezită este suficient de pitorească pentru a veni aici pe timp de iarnă, dar această piață în mijlocul acesteia – la baza viaductului înalt de 130 de metri – reușește să fie și mai valoroasă pentru amatorii de Instagram. Ieșiți la stația Hinterzarten sau Himmelreich și luați un autobuz gratuit de transfer spre piață, unde veți găsi tarabe care vând mărfuri de Craciun și mâncare cum ar fi Schäufele (umăr de porc afumat) și Käsespätzle (paste de ou cu brânză). Petrecerea poate continua la Inn Hofgut Sternen, unde a stat odinioară poetul german Goethe.

Deschis: vineri 30 noiembrie – duminică 23 decembrie 2018

  1. STUTTGARTER WEIHNACHTSMARKT

Considerat de mulți germani ca fiind unul dintre cele mai tradiționale târguri din țară datorită brazilor săi spumanți, meșteșugarilor locali și locației în sine, Stuttgarter Weihnachtsmarkt are aproape 300 de brazi amplasați pe fundalul vechiului castel, construit până în secolul al X-lea. Savurați vinul, dar nu ratați șansa de a gusta Maultaschen: paste mari, de tip ravioli, care sunt o specialitate a regiunii.

Deschis: miercuri, 28 noiembrie – duminică, 23 decembrie 2018

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici