Deși este un centru comercial și industrial de vârf, orașul portuar aglomerat din Bari are multe atracții cu care farmecă turiștii care trec prin acesta în drum spre Grecia sau către porturile din estul Adriaticii, astfel încât mulți se întorc pentru a petrece un mic sejur aici. Astăzi, Bari pare împărțit în două orașe: zona veche și pitorească cu atracții istorice în care turiștii se înghesuie în labrintul străzilor înguste și orașul spațios, nou, cu bulevarde bulevarde largi se întinde spre sud. Să vedem care sunt cele mai iubite obiective turistice in Bari.

  1. Bari Vecchia (Orașul vechi). Străzile strâmte ale orașului vechi, unele dintre ele fiind alei înguste, formează un labirint care te face să te pierzi în timp și să admiri doar casele vechi și bisercile ascunse în ziduri. Este ușor să vă pierdeți, dar zona este suficient de mică pentru a vă găsi rapid drumul sau puteți ajunge la catedrală sau la San Nicola.
  2. San Nicola. Bazilica a fost construită pentru a găzdui moaștele Sfântului Nicolae Începută în 1087 și terminată în 1197 este una dintre cele mai frumoase realizări ale arhitecturii romane din Apulia. În interior, deasupra altarului înalt, se află un tabernacol din secolul al XII-lea,iar în absidă se află un tron ​​al episcopului de marmură și mormântul lui Bona Sforza din secolul al XVI-lea, soția regelui Sigismund al II-lea al Poloniei și ultima ducesă din Bari.
  3. San Sabino. La fel de interesantă este și biserica din San Sabino, care are rămășițe importante de ornamentație norman. Început după ce catedrala bizantină a fost distrusă de către William I de Sicilia în 1156, a fost terminată la sfârșitul secolului al XII-lea. Căutați urme ale podelei bisericii anterioare în transept.
  4. În partea de vest a orașului vechi se află castelul, inițial o clădire bizantină-romană, reconstruită de Frederick al II-lea în 1233 în stil norman-șvabesc. Bona Sforza a transformat-o într-un palat în secolul al XVI-lea, adăugând bastioanele și turnurile de colț deasupra șanțului. Mai târziu, a fost folosit ca închisoare și stație de semnalizare. Clădirea găzduiește acum un muzeu interesant, cu copi ale sculpturilor apulian-norman și expoziții de artă temporară.
  5. Lungomare Nazario Sauro. Lungomare Augusto Imperatore urmează țărmul estic al orașului vechi până la Mole San Antonio, unde o mică cetate a fost transformată într-o galerie de artă modernă. Dincolo de aceasta se află o altă zonă de promenadă a țărmului, Lungomare Nazario Sauro, o terasă magnifică pe malul mării care se deplasează de-a lungul portului vechi, Porto Vecchio. Vino aici dimineață pentru a vedea pescarii și bărcile colorate cum se îndepărtează de port.
  6. Borgo Murattiano este centrul comercial al orașului Bari, separat de orașul vechi de Corso Vittorio Emanuele al II-lea. Străzile sale, spre deosebire de cele din vechiul cartier, sunt drepte și într-o rețea ordonată căptușită de clădiri elegante, multe dintre ele datând de la începutul secolului al XIX-lea. Aici iese în avidență stilul Art Nouveau, numit Liberty în Italia, popular la începutul secolului al XX-lea.
  7. Piața Mercantile. La marginea Borgo Vecchio se află Piața Mercantile, ale cărei cafenele și restaurante cu terase spațioase bogate sunt locuri populare printre turiști.
  8. Pinacoteca Provinciale (Galeria de Artă Provincială). De-a lungul Lungomare Nazario Sauro este Palazzo della Provincia, care conține Pinacoteca Provinciale care găzduiește galeriile moderne bine iluminate care prezintă lucrări din secolele XI-XIX. Există o bună colecție de picturi de artiști din sudul Italiei, în special din secolul al XIX-lea, inclusiv lucrări ale școlii Macchiaioli de impresioniști italieni. Tot în colecții sunt picturile venețiene din secolele XV și XVI și statuarul medieval din bisericile apulice care au fost închise. Veți găsi lucrări ale lui Paolo Veronese, Tintoretto și Giovanni Bellini.
  9. La sud de Bari, pe platoul Murge, orașul minunat Altamura este încă parțial înconjurat de zidurile vechi. Catedrala impunătoare a fost construită de Frederick al II-lea în 1231, cu modificări ulterioare după cutremurul din secolul al XIV-lea și o inversare completă a interiorului în secolul al XVI-lea. O ușă frumos sculptată pe fațada principală, din secolul al XIV-lea sau al XV-lea, este atracția catedralei.
  10. Egnazia. Orașul antic Egnazia, la sud-est de Bari, datează din secolul al XIII-lea î.Hr., când popoarele de epoca bronzului s-au stabilit aici. Ca și alte sate de-a lungul țărmului adriatic, a fost pradă invadatorilor din est, până când a devenit în cele din urmă un oraș roman la sfârșitul secolului al III-lea î.Hr.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici