Acest vechi oraș imperial de pe râul Main – de aici numele său complet, Frankfurt am Main – este, datorită amplasamentului său un important centru comercial și economic. Orasul dominat de un mare grup de clădiri înalte din cartierul bancar are o aromă distinctă de America de Nord, câștigând poreclele de „Mainhattan” și „Chicago on the Main”. Considerat un oraș global – se situează frecvent în primele zece orașe cele mai bune pentru a trăi și a face afaceri.

În inima orașului vechi din Frankfurt (Altstadt), Römerberg este o piață în formă neregulată, cu Fountain Justice (Gerechtigkeitsbrunnen) în centrul său. Nu numai că este cea mai pitorească piață publică din Frankfurt, dar este și cea mai aglomerată zonă pietonală a orașului și centrul numeroaselor atracții turistice.

Zona include și Primăria veche (Altes Rathaus) cu sala imperială (Kaisersaal), o dată pe scena unor banchete splendide, dar și alte clădiri notabile, printre care se numără New Town Hall (Neues Rathaus) din 1908, biserica gotică din St. Leonhard din secolul al XIV-lea și Biserica Sf. Nicolae.

Muzeul districtului Frankfurt (Museumsufer), situat pe malul sudic al râului Main, este o colecție de primă clasă de muzee separate, multe dintre ele având o poziție internațională. Printre atracții se numără Muzeul Culturilor Mondiale (Museum der Weltkulturen), considerat unul dintre cele mai importante muzee etnologice din Europa.

Un alt important muzeu este Muzeul Sculpturii Antice (Städtische Galerie Liebieghau) din Liebieghaus din secolul al XIX-lea, care găzduiește o mare colecție de sculpturi asiatice, egiptene, grecești și romane, precum și piese din perioada medievală, renascentistă și barocă . Muzeul Iconilor (Iconen-Museum der Stadt Frankfurt am Main) este o instituție rară care găzduiește o trezorerie cu mai mult de o mie de imagini ortodoxe creștine din toată diaspora ortodoxă.

Alte muzee de referință sunt Muzeul de Arhitectură al Germaniei (Deutsches Architekturmuseum), care se concentrează pe designul arhitectural și oferă peste 200.000 de planuri, desene și modele; Muzeul de Film (Deutsches Filminstitut), cu exponate legate de frații Lumière și istoria cinematografiei; și Muzeul de Artă Aplicată (Muzeul Angewandte Kunst), sau MAK pe scurt, cu expoziții de peste 30.000 de obiecte reprezentând artă decorativă europeană și asiatică.

Grădina Palm desfășurată pe o suprafață de 54 hectare (Palmengarten) este cea mai mare grădină botanică din Germania. Grădinile oferă și plimbări cu barca, un loc de joacă pentru copii și locuri de picnic. De la Palmengarten, turnul de telecomunicații Europaturm, cunoscut și sub denumirea de Turnul Europei, este la doar o scurtă plimbare și merită vizitat pentru platforma de vizionare și pentru restaurant.

În Grădinile Senckenberg din Frankfurt, Muzeul de Istorie Naturală Senckenberg (Naturmuseum Senckenberg) este unul dintre cele mai moderne muzee de istorie naturală din Europa și cel de-al doilea ca mărime de acest gen din Germania. Pe lângă numeroasele sale expoziții legate de biodiversitatea planetei noastre și evoluția organismelor, muzeul găzduiește cea mai mare expoziție de dinozauri din Europa, făcându-l deosebit de popular pentru familiile cu copii.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici