Helsinki este capitala Finlandei și se află pe o peninsulă de granit de pe coasta de nord a Golfului Finlandei, cu care se confruntă Marea Baltică. Regele Gustavus Vasa din Suedia a fondat Helsinki în 1550, iar în 1808 orașul a fost încorporat în Marele Ducat al Finlandei. După ce un mare incendiu a distrus o treime din oraș în 1808, Carl Ludwig Engel (1778-1840) a fost însărcinat să-l reconstruiască, iar centrul neoclasic al orașului este rezultatul străzilor și bulevardelor largi cu parcuri abundente. Portul se află chiar în inima orașului Helsinki, iar numeroasele atracții turistice de top se află la câțiva pași. Helsinki este un oraș minunat pentru a fi explorat pe jos sau pe bicicletă și are un sistem excelent de transport public care include bărci spre insule și trenuri către alte destinații din Finlanda. Cu sigurantă un city break petrecut aici te va face să îți dorești să revii. Pentru a descoperi orasul în adevăratul sens al cuvântului iată ce trebuie să vizitezi.

 

  • Suomenlinna

Este foarte ușor de ajuns în insulele fortificate – cu o călătorie de aproximativ 20 de minute cu bacul și folosind același bilet ca și la autobuzele și tramvaiele din oraș. Cetatea Sveaborg (Castelul Suedez) domină insula fiind inclus în lista monumentelor patrimoniului mondial UNESCO sub forma unui muzeu, un parc și un loc de artă. Zona este deschisă în cea mai mare parte a anului, dar orele și accesul feribotului variază, deci asigurați-vă că vizitați site-ul web pentru cele mai recente informații.

  • Piața centrală este una dintre cele mai cunoscute piețe exterioare din nordul Europei. Situatâ lângă Marea Baltică, este plină de standuri care vând produse alimentare finlandeze, flori și suveniruri turistice, iar adesea există bărci de pescuit aliniate în apa care vând fructe de mare direct de pe barcă.
  • Monumentul și parcul Sibelius. Proiectată de Eila Hiltunen, monumentul marelui compozitor finlandez a fost dezvăluit în 1967 și a ridicat controverse imediate. Monumentul original a fost format dintr-o colecție de țevi metalice mari care creează muzică pe măsură ce brizele suflă prin ele. Mai târziu, a fost adăugată statuia mai tradițională a lui Sibelius, ca răspuns la plângerile referitoare la conceptul original. Monumentul face parte dintr-un frumos parc, unul dintre multe din capitala finlandeză.

  • Parcul de distracții Linnanmäki. La est de Stadionul Olimpic din Helsinki, dincolo de linia de cale ferată, se află parcul de distracții Linnanmäki, cu un turn de apă și o roată gigantică. Împreună cu turnul de televiziune din apropiere, acesta formează o imagine izbitoare asupra orizontului Helsinki. Prețurile și orele de intrare variază pe tot parcursul anului și se schimba frecvent, așa că asigurați-vă că verificați site-ul web pentru cele mai recente informații.

  • Zoo Korkeasaari. Fondată în anii 1880, grădina zoologică Korkeasaari este una dintre cele mai vechi din lume și deține un loc primordial pentru programele excepționale de reproducere a speciilor pe cale de dispariție. Acestea au fost deosebit de reușite cu reproducerea leoparzilor de zăpadă și a altor specii cum ar fi tigrul Amur și Siberian. Ca și în orice grădină zoologică bună, mediile au fost proiectate astfel încât să fie cât mai aproape posibil de habitatele naturale așa că aproape 1.000 de specii de plante cresc aici pentru a replica mediile native ale celor 150 de specii diferite de animale. Zoo-ul se află pe o insulă și puteți ajunge aici cu feribotul din mai până la sfârșitul lunii septembrie, iar în restul anului puteți ajunge aici cu autobuzul.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici