Acestui oraș mediteranean i se potrivește perfect zicala  „o bucată din rai”. Sub razele calde ale soarelui sudic, piețele orașului Valencia sunt pline de viață, iar bisericile sale strălucesc. Ca vechea capitală a regatului, orașul este bogat în patrimoniul cultural. Monumentele istorice magnifice, cum ar fi Bursa de Mătase din secolul XV, Palatul de Marquise din secolul al XVIII-lea și Muzeul de Arte Frumoase, povestesc despre un comerț bogat și un trecut aristocratic al zonei. Vă propunem să descoperim împreună cele mai spectaculoase obiective turistice ale orașului.

 

  1. Ciudad de la Artes y las Ciencias

Turiștii pot intra într-o lume a artei și a științelor în acest complex futurist aflat la periferia orașului Valencia. Ciudad de las Artes y las Ciencias este unul dintre cele mai impresionante centre europene dedicate expozițiilor culturale și științifice. Într-un spațiu de doi kilometri de-a lungul râului Turia, complexul include câteva exemple uimitoare de arhitectură avangardistă proiectate de arhitecții Santiago Calatrava și Félix Candela. Complexul Ciudad are șase domenii principale: cinematograful IMAX Hemisfèric, care promovează filme digitale; zona amenajată Umbracle cu priveliști excelente; Muzeul Științei Príncipe Felipe, un muzeu științific interactiv; acvariul Oceanogràfic; Teatrul Reina Sofía și spațiul de concert Agora.

2. Las Fallas Festival

În fiecare an, în luna martie, Valencia devine o scenă de sărbătoare plină de bucurie în timpul Fiestei de San José (Ziua de sărbătoare a Sfântului Iosif). Acest festival religios plin de viață este cunoscut pentru păpușile gonflabile imense cu figuri impresionante care sunt ridicate în aer pentru paradă. Aceste creații sunt create pe străzi și apoi arse la miezul nopții în ultima zi a fiestei. Obiceiul provine din Evul Mediu, când tâmplarii și alți meșteri ar fi ars resturi de lemn și alte materiale rămase în sărbătoarea Sfântului Iosif. Muzeul Fallas este o modalitate buna de a experimenta o parte din energia acestui eveniment daca vizitati orașul în altă perioadă a anului.

  1. Oceanogràfic Valencia

Clădirea  proiectată de arhitectul Félix Candela, ca parte a orașului Arte și Științe, găzduiește cel mai mare acvariu din Europa. Este de fapt un complex de mai multe clădiri, fiecare dedicat uneia dintre cele mai importante ecosisteme și medii marine ale Terrei: zonele umede, temperate și tropicale, oceane, mediteraneene, antarctice, arctice și insule și Marea Roșie. Mai mult de 500 de specii marine sunt reprezentate de 45.000 de creaturi marine, vizibile în nouă turnuri care permit vizionarea ca și cum vizitatorii sunt sub apă. Cel mai impresionant punct este tunelul unde vizitatorii merg înconjurați pe ambele părți de apă în care înoată rechinii. De asemenea, puteți lua masa într-un restaurant subacvatic, înconjurat de un acvariu uriaș.

4. La Lonja de Seda.

Această clădire gotică a fost construită în secolul al XV-lea pentru a găzdui Bursa de Mătase a orașului, piața unde a fost comercializată faimoasa mătase din Valencia. Una dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură civilă gotică din Europa, clădirea seamănă cu un castel medieval cu turnul exterior și turnul formidabil. Fațada prezintă uși decorate bogat, ferestre decorative și gargoiluri. Sala principală are bolți stelare bogate purtate pe coloane răsucite.

5. Mercado Central

Vizavi de Lonja, Mercado Central este o piață spațioasă, construită în 1928. Clădirea Art Nouveau este împodobită cu ceramică decorativă tipică regiunii. Sala conține 1300 de standuri unde vânzatorii vând fructe proaspete, legume si produse alimentare din regiunea Valencia precum si alte zone din Spania. Iglesia de los Santos Juanes.

  1. Catedral de Valencia și Plaza de la Virgen

Catedrala din Valencia este o biserică gotică glorioasă, cu turnul emblematic Miguelete care se ridică deasupra orașului. Construită în secolul al XIII-lea pe locul unei vechi moschei maure, catedrala renovată în secolul al XVII-lea. Exteriorul combină elemente arhitecturale originale romanești, gotice și baroce. Tigla vibranta cu azure impodobeste cupolele, care sunt o caracteristica distincta a orizontului Valenciei.

7. Bioparc Valencia

Gradina zoologica din Valencia a fost creată de devierea cursului fluviului Turia. Peisajul a fost creat pentru a găzdui animalele cât mai aproape de habitatele lor natale, iar gradina zoologică este cunoscută în special pentru colecția sa mare de animale africane. Mediul este proiectat astfel încât vizitatorii să se simtă ca și cum ar fi fost transportați în Africa, deoarece văd animalele aproape fără barieră în peisaje tipice pentru savană, Madagascar și Africa Ecuatorială.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici