Norvegia oferă vizitatorilor un amestec incredibil de cultură și peisaje naturale. De la cosmopolitul Oslo până la vârfurile de munte și fiordurile sale adânci, Norvegia surpinde pe oricine.  Fiind una dintre cele mai prospere națiuni din lume, acestă țară pare să aibă un muzeu fascinant pentru aproape orice aspect important al istoriei sale culturale și sociale bogate, acoperind totul de la vikingi până la navigație și pescuit, precum și artă și divertisment. Norvegia este, de asemenea, bogată în peisaje spectaculoase, de la fiordurile sale uimitoare până la munții și ghețarii spectaculoși, multe dintre acestea fiind ușor accesibile turiștilor. Planificați-vă excursiile folosindu-vă de lista noastră de atracții turistice de top din Norvegia.

 

  • Sognefjord

Cel mai mare dintre fiordurile din Norvegia, Sognefjord ajunge la 204 kilometri în interiorul țării și se deplasează ajungând să aibă o lungime de aproape cinci kilometri, iar pereții de pe stâncă ajung până la 1.307 de metri, ceea ce face ca vederea să fie fascinantă. Cea mai populară modalitate de a vizita fiordul este cu barca. Turiștii se vor bucura, de asemenea, de explorarea ramurilor mai înguste, cum ar fi Naeroyfjord cu o întindere spectaculoasă de 17 kilometri, cu pereți de stâncă, care se află la numai 250 de metri distanță și se deplasează la mai mult de 1700 de metri deasupra apei. O altă destinație de top este Fjærland, regiunea care găzduiește cel mai mare ghetar din Europa, Jostedalsbreen și Muzeul Ghețarilor din Norvegia.

 

  • Pulpit Rock (Preikestolen)

O atracție turistică potrivită pentru călătorul activ datorită călătoriei grele cerute pentru a ajunge acolo, Pulpit Rock este totuși una dintre cele mai populare atracții din Norvegia. Situat lângă Stavanger, destinația necesită o călătorie cu autobuzul și apoi o plimbare de 2 ore în urcare pentru a ajunge la stânca aproape perfect plată, care privește peste Lysefjord, la peste 600 de metri deasupra apei. Cei care vizitează zona Stavanger vor dori, de asemenea, să se oprească la fascinantul Muzeu de Canning.

  • Tromsø

Situat la 349 kilometri nord de Cercul Arctic, Tromsø este cunoscut pentru rolul ca bază pentru numeroasele expediții arctice importante de la mijlocul anilor 1800. De asemenea, datorită poziției sale nordice, Tromsø este o destinație de top pentru cei care speră să vadă spectaculoasa aurora borealis sau lumina nordică. Turiștii vor găsi multiple atracții în oraș precum Polaria și Muzeul Polar. O atracție turistică neașteptată este Grădina botanică Arctica-Alpină din Tromsø .

  • Bryggen Hanseatic Wharf, Bergen

Una dintre cele mai populare atracții turistice din Bergen este Bryggen Hanseatic Wharf, o zonă viu pictată, care a fost odată centrul comerțului dominat de comercianții hanseași. Turiștii pot găsi mai multe clădiri istorice, care portretizează viața în Evul Mediu, precum și buticuri, restaurante și Muzeul Bryggen.

 

 

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici