Honduras este un loc destul de ieftin, dar nu foarte ieftin. În Copan Ruinas, de exemplu, există numeroase baruri și restaurante pentru turiști. Acestea sunt ieftine comparativ cu America de Nord sau Europa, dar sunt cu siguranta de cateva ori mai scumpe decat alte localuri.

  • Cum este mâncarea în Honduras?

Mâncarea nu este așa cum te-ai aștepta. Baleada este cel mai tradițional fel de mâncare în acest loc. Este o tortilla de făină de grâu, plină cu fasole. Rețeta depinde și de bucătar, dar de obicei aceasta include ouă, brânză și smântână. Le puteți găsi și cu carne, avocado, platane, sos iute etc.

Platanele prăjite sunt foarte populare aici, atât prăjite cum ar fi cartofii prăjiți, cât și prăjite ca niște chipsuri. Cele proaspete prajite sunt cu adevărat grele, deci ai grijă să nu-ți superi stomacul.

Papusas sunt din El Salvador, dar le puteți găsi aici din abundență. Acestea arata ca o tortilla de porumb, dar ele sunt de fapt umplute cu orice fel de ingrediente. În mod normal, brânză cu carne. Încercați însă o Papusa cu Loroco. Este destul de populară și loroco este o floare comestibilă.

A front view photo of Chachauate, Honduras, spliced together with an underwater photo of the sea life that lives just off the coast.

  • Ce să nu faci în Honduras

Nu vă speriați dacă spațiul personal este invadat în mod continuu. Și nu fiți surprinși dacă sunteți atinși în timpul conversației. Este normal.

Nu fiți surprinși să vedeți femeile care alăptează în public fără acoperire. Este ceva comun în toată America Centrală și este o etapă normală a vieții. Nu faceți poze sau nu priviți insistent, evident.

Nu utilizați bancnote mari (100 sau 500 de Lempiras) în magazinele mici, dacă le puteți evita. Este extrem de nepoliticos, deoarece ați putea cere proprietarului magazinului să dețină mai mult decât venitul zilnic / săptămânal pe care să îl ofere ca schimbare. Încercați și utilizați bani mai mari în restaurante și magazine mari ori de câte ori este posibil și aveți bani mici la îndemână pentru achiziții mici.

Oamenii de aici depun, în general, mult efort în ceea ce privește aspectul lor exterior – în special femeile. Nu fiți surprinși dacă vedeți mult machiaj aplicat pe chipul unei femei chiar și într-o situație aparent obișnuită.

Little French Key private island, Roatan Bay Honduras via The Style Sauce

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici