Vietnamul tinde să fie o destinație pe care oamenii, fie o iubesc, fie o urăsc. Este extrem de ieftin și are o istorie bogată, dar incredibil de fierbinte și umed aproape pe tot parcursul anului. Junglele dese, verdeață și munți înalți se amestecă cu plaje liniștite.

Iată câteva lucruri utile pentru o vacanță pe acest tărâm:

  • Transport

În general, există două modalități de a intra în țară: cu avionul internațional sau cu trenul de la Beijing. Trecerea frontierei cu autobuzul din Laos, Cambodgia sau China este posibilă, dar, cu excepția cazului în care vă aflați într-un grup turistic prestabilit și de încredere, procesul poate fi foarte dificil. Asigurați-vă că aveți o viză valabilă.

Transportul dintr-un oraș în altul este recomandat cu trenul sau cu autobuzul. Pentru deplasări prin oraș, fie închiriati un șofer care să vă conducă prin oraș, fie pe jos. Doar aveți grijă pentru că localnicii condc pe ambele părți ale străzii.

  • Mâncare și cultură

Vietnamul este o țară care are o istorie dominată de război și colonialism. Vietnamul a fost invadat de către mongoli și condus de mai multe dinastii chineze, colonizat de francezi, împărțit de un război civil sângeros între nord și sud, care în cele din urmă a implicat și armata americană.

În ciuda istoriei sale sângeroase, vietnamezii sunt, de obicei, destul de prietenoși și entuziasmați să se întâlnească cu străinii – dar ar putea încerca să vă ceară un preț mult prea mare pentru anumite lucruri.

Bucătăria vietnameză se bazează în mare parte pe fructe de mare sau pe legume și are tendința de a fi mai condimentată în partea de sud decât în nord. Influența puternică a budismului este resimțită și în ceea ce privește alimentele pentru că puteți să găsiți o mulțime de alimente proaspete, delicioase și vegetariene. Pe lângă acestea, se resimte și influența franceză, care aduce în bucătăria vietnamezilor sandwich-ul cu baghetă. Mâncarea națională, pho, un bulion de carne de vită și legume proaspete, merită cu siguranță să fie gustată.

  • Atracții turistice

Golful Ha Long  — Cu multe peșteri ascunse, recifuri de corali și grote goale, golful oferă o croazieră pitorească cu multe oportunități de a înota și de a te relaxa pe frumoasele plaje.

Camping adventure inside the world's third largest cave! Hike through the lush jungle in central Vietnam to reach this natural marvel, camp overnight and hike back out. This cave is so large it has it's own beach! Quang Binh Province, Vietnam.

My Son Temples — Pronunțate „Mi Sun”, această colecție de temple străvechi oferă o imagine inspirațională asupra trecerii timpului. Ceea ce odinioară erau temple care rivalizează cu Angkor Wat, acum au fost uitate în junglă și distruse parțial de bombardamentele din războiul din Vietnam.

My Son Temple, Vietnam

Dunele de nisip Mui Ne  — Aceste dune de nisip alb sunt superbe la apus! Trebuie neapărat să le vedeți dacă ajungeți în această zonă!

Fairy stream (Mui Ne, Vietnam)

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici