Belgia este o ţară care se află în vestul Europei, una dintre membrii fondatori ai Uniunii Europene. În Belgia se află chiar sedii ale instituţiilor deosebit de importante pentru Europa, chiar şi NATO.

Te-ai întrebat vreodată de unde provine numele acestei ţări? Află că numele era al unei provincii romanie din nodul Galiei pe nume Gallia Belgica. Cu foarte mulţi ani în urmă, înainte de invazia romană din anul 100 î.e.n., în această provincie locuia o populaţie numită Belgae. Această populaţia era alcătuită din germanici şi celtici. Treptat a avut loc si o migraţie a francilor germanici.

Belgia este vecină cu Germania şi cu Franţa, aceasta având 3 regiuni geografie principale precum platoul central, câmpia litorală şi o parte mai înaltă denumită de înălţimile Ardelnilor. Cât despre artă, Belgia a avut o mare influenţă în lumea artei şi a istoriei artei datorită contribuţiilor sale precum: pictură barocă, renaşterea flamandă, arta mosană, arhitectură gotică, barocă şi renascentistă. Aşadar, o ţară minunată şi bogată cultural mai ales pentru cei pasionaţi de artă, pictură şi arhitectură.

Tot ce trebuie să ştii despre Belgia
Tot ce trebuie să ştii despre Belgia

Ce sporturi preferă belgienii? Află că aceştia practică fotbalul şi ciclismul. Istoria chiar a dat unul dintre cei mai mari ciclişti ai tuturor timpurilor, Eddy Merckx. Desigur, pentru cei pasionaţi de maşini, aici au loc şi competiţii de Formula 1, circuitul Spa-Francorchamps care găzduieşte Marele Premiul al Belgiei.

Bucătăria belgiană cuprinde midii, cartofi prăjiţi, dar cea mai importantă este ciocolată. Cine nu a auzit de ciocolată belgiană? Totodată Belgia este cunoscută şi pentru cele peste 500 de tipuri de bere.

Cât despre turism, cele mai importante obiective turistice sunt următoarele: Catedrala din Anvers, Castelul Bouillon, Piaţa Mare din Bruxelles, Castelul Gravensteen.

Desigur, ca şi alte ţări, Belgia are şi obiective care sunt incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO: Piaţa Centrală din Bruxelles, Muzeul Plantin-Moretus, Clopotniţele din Franţa şi Belgia, Casa Stoclet sau Elevatoarele de ambarcaţiuni de pe Canal du Centre.

Dacă vrei să călătoreşti în Belgia, biletul de avion în această perioadă a anului este de aproximativ 200 lei fără escală, un zbor de 3 ore. Poţi merge într-o vacanţă în Belgia în orice anotimp, chiar şi într-un city break.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici