• Ce este Karneval?

Karneval (sau carnaval) este ca Mardi Gras din Europa și una dintre cele mai mari sărbători din Germania. Această tradiție datează din perioada medievală și este sărbătorită între februarie și martie (datele variază de la an la an). Karneval începe oficial pe 11 noiembrie la ora 11:11, dar adevăratele petreceri nu încep cu adevărat până la Altweiberfastnacht, uneori între mijlocul lunii februarie și jumătatea lunii martie.

La început, Karneval a simbolizat sfârșitul iernii  și eliberarea de spiritele sale rele, așa că oamenii purtau măști pentru a speria acele spirite. În timpul acestei sărbători, oamenii obișnuiți aveau șansa de a imita regele. Chiar și astăzi, Karneval este prilejul în care oamenii pot denigra guvernul fără a fi pedepsiți.

Feeling the Love at Dusseldorf's Karneval

  • Cum decurge Karneval?

Altweiberfastnacht este precum Ziua mamei și are loc joia. În această zi, femeile cuceresc primăria și taie cravatele bărbaților. Oamenii petrec pe străzi, în special în central vechi al orașului. Urmează Jugendumzug care este o procesiune a copiilor și are loc sâmbăta.  Aceștia se plimbă pe străzile din central vechi al orașului și poartă diferite costumații specifice.

Feeling the Love at Dusseldorf's Karneval

Restul oamenilor se distrează pe străzile din Konigsallee, alcoolul fiind nelipsit. Pâna ca duminca să se fi terminat, majoritatea petrecăreților s-au încălzit bine cu diferite băuturi specific. Aceștia inventează tot feluri de lucruri cu ajutorul cărora să își care sticlele de băutură, de la cărucioare pentru copii, până la baruri improvizate pe stradă sau chiar buzunare ascunse în costumațiile lor colorate.

Feeling the Love at Dusseldorf's Karneval

Urmează ziua de luni, cu o nouă sărbătoare, care poartă numele de Rosenmontagszug. Festivitățile din această zi includ o paradă gigantică cu bărci decorate și persoane deghizate cât se poate de haios, care se plimbă prin central orașului. Oamenii din jur și strigă ”Helau”și fac cu mâna celor care mărșăluiesc. Persoanele din bărci aruncă cu bomboane în jur și întreaga mișcare durează trei ore, în ciuda faptului că sărbătoarea are loc la începutul primăverii, când temperaturile sunt destule de scăzute în această parte a Germaniei.

Feeling the Love at Dusseldorf's Karneval

Dacă treci prin Germania în această perioadă, cu siguranță va fi o experință frumoasă participarea la o astfel de sărbătoare tradițională din Dusseldorf.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici