Indiferent dacă preferați o vacanță liniștită pe plajă sau să vizitați diferite obiective turistice și monumente din epoca romană, această țară din nordul Africii – Tunisia – are tot ce vă puteți dori, așa că e timpul să vă planificați vacanța !

De la plajele de nisip fascinante umezite în lumina soarelui până la ruinele vechi și dunele din Sahara, Tunisia are tot ceea ce este atrăgător în Africa de Nord. Situat la doar o aruncătură de băț de Europa, Tunisia se află pe coasta mediteraneană, la jumătatea distanței dintre Oceanul Atlantic și Delta Nilului.

Cum ajungeți în Tunisia ? Există șase aeroporturi internaționale în Tunisia pe care puteți ateriza. Aeroporturile sunt destul de moderne și convenabile. Puteți schimba banii direct la aeroport (rata este aceeași oriunde în Tunisia) și puteți obține o cartelă SIM cu date. Dacă intenționați să efectuați apeluri telefonice, un număr local vă economisește foarte mult – rata de roaming în Africa poate fi costisitoare. Aici vă expunem principalele motive pentru care ar trebui să vizitați Tunisia.

 1. O mie de kilometri de plaje uimitoare Ai senzația ca aproape tot soarele se îndreaptă spre Tunisia pentru a încălzi plajele sale mediteraneene și superbe. Avantajul este că acestea nu se aglomerează niciodată – există nisip suficient pentru toată lumea și asta pentru că lungimea coastei Tunisiei este de 1.148 kilometri! Cele mai frumoase plaje se află pe peninsula Cap Bon. De asemenea, dacă vă place să înotați alegeți Djerba (cele două plaje celebre sunt Sidi Mahrez și Seguia).  Sejurul în stațiunile de pe litoral este cu adevărat relaxante. Majoritatea hotelurilor sunt situate mai departe de oraș și au plajă privată, numai pentru oaspeți.

2.      Orașele pline de istorie. Tunisia este mai mult decât o vacanță petrecută pe litoral. Puteți vizita orașele Houmt Souk, Souk, Sfax, Hammament și Tunis, fiecare având o istorie impresionantă care datează încă din perioada medievală.  

3.      Nu ratați deșertul Sahara ! Nisipurile încântătoare ale Saharei se întind în peste zece țări, inclusiv în sudul Tunisiei. Deșertul este un loc uimitor și cu siguranță punctul culminant al unei vacanțe în Tunisia. Cea mai ușoară destinație pentru organizarea unei excursii în Sahara este Djerba.  O oprire interesantă este Matmata, un mic oraș cunoscut pentru structurile sale subterane de peșteri (cunoscute sub numele de trylodytes) care găzduiau populația berberă locală. Nimeni nu mai locuiește acolo.

Sahara Desert S Dunes

4.      Vizitați site-urile arheologice. Tunisia este o țară cu o istorie bogată și cu un număr mare de situri arheologice care demonstrează rolul istoric al Tunisiei – o intersecție importantă a civilizațiilor. Tunisia a fost găsită de comercianții fenicieni care s-au stabilit în cele din urmă aici. Țara găzduiește cele mai impresionante ruine romane din afara Italiei. Nu ratați amfiteatrul enumerat de UNESCO – El Jem, construit în jurul anului 238 d.Hr. cu o capacitate estimată de 35.000 de spectatori, este al treilea cel mai mare amfiteatru din lume.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici